Названі продукти, що викликають загострення артриту
Дослідження вказують на зв’язок між споживанням глютену та загостренням аутоімунних захворювань, до яких належить і ревматоїдний артрит.
Вченими назв продукт, що викликає загострення артриту, – пише пише видання Express (Великобританія). У його публікації виступила лікар-дієтолог Керолайн Пейтон. Вона розповіла, що її спостереження за пацієнтами, які страждають на ревматоїдний артрит, показали: загострення хвороби у людей відбувалося після вживання хліба, що містить глютен.
Вещество, про яке йде мова, є рослинний білок. Він міститься у пшениці, житі, ячмені, вівсі.
“Кілька досліджень виявили зв’язок між споживанням глютену та аутоімунними захворюваннями. Виявилося, що він може підвищувати рівень певних антитіл у кровотоці, що впливають на здоров’я кишечника та кишкової проникності”, – повідомила Пейтон.
Фахівчина заявила, посилаючись на дані Oxford Journal of Rheumatology, що відмова від глютену допоміг поліпшити стан 41% хворих на артрит.
Крім того, додала медикиня, загострення артриту, яке виражається у хворобливості та набряклості суглобів, сприяють тваринним жирам, що провокують запальні сигнали в організмі. З цієї причини небезпечно надмірне споживання м’ясних продуктів.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!