Названі продукти та трави, які здатні швидко очистити печінку від токсинів.
Печінка виконує величезну кількість функцій, однією з яких є фільтрація крові. Крім того, вона виробляє жовч для травлення та підтримує метаболізм. При неправильній роботі органу з’являються чіткі симптоми, серед яких пожовтіння шкіри та білків очей. Однак упоратися з проблемою і очистити печінку від токсинів можна не лише за допомогою ліків. За словами фахівців, неоціненну допомогу в цьому нададуть натуральні засоби.
Очищення за допомогою трав та спецій
Печінка може отримати величезну користь від дієти, яка багата на трави та спеції. Одна з них – розторопша. Ця рослина використовується для виготовлення найпопулярнішої добавки для здоров’я печінки. Її активний компонент-силимарин-має антиоксидантні та протизапальні властивості. Дослідження показують, що він сприяє регенерації клітин органу.
Крім того, варто задуматися про вживання куркуми. Ця ароматна золотиста спеція широко використовується в індійській кухні. Вона добре відома своїми антиоксидантними та протизапальними властивостями, які використовують навіть при лікуванні злоякісних утворень.
Вживання певних продуктів
Перш за все, варто відмовитися від оброблених продуктів, сахармісних напоїв та алкоголю. Медики рекомендують переглянути раціон харчування, додавши до нього більше корисної їжі. До неї відносяться:
* Ягоди, зокрема, яскраво забарвлені-чорниця, малина та ожина. Вони містять антоціані, що захищають печінку від запалення;
* Кульбаба, коріння і листя якого відомі своїми очисними властивостями;
* Цитрусові-апельсині, грейпфрути та лимони. Вони містять сполуку d-лімонен, яка захищає печінку від окисного стресу, викликаного дієтою з високим вмістом жирів;
* Горіхи і насіння – насіння соняшнику, мигдаль та арахіс містять витамин Е, потужний антиоксидант;
* Ферментовані продукти – корисні пробіотики, що допомагають виводити токсини з кишечника і збавляють організм від важких металів;
* хрестоцвіті овочі-глюкозинолати в брокколі, капусті та цвітній капусті можуть допомогти усунути шкідливі речовини з кровотоку;
* Продукти, що підвищують рівень глутатіону – потужного антиоксиданту, що виробляється у печінці. Він збирає токсині і виводить їх із січою. Найбільше його міститься у шпинаті, авокадо та спаржі;
* Зелений чай-містяться в ньому фітохімічні речовини сприяють детоксикації печінки.
Джерело lady.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!