Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Названо 6 корисних властивостей картоплі для здоров’я
Картоплю часто називають нездоровою їжею через велику кількість вуглеводів, що міститься в ній. Проте фахівці вважають, що якщо вживати картопля у помірній кількості, вона може принести користь здоров’ю. Вони перерахували 6 причин, які доводять, що картопля слід включити до раціону.
Вітамін С
Вітамін B6
Калій
Калій важливий для регулювання електричних сигналів у м’язах та нервах. Відзначається, що у смаженій та запеченій картоплях міститься більше калію, ніж у вареному або в пюре. А картопля у мундирі містить близько третини рекомендованої добової норми.
Холін
Холін-це сполука, потрібна для здоров’я мозку, нервів і м’язів. Особливо він важливий для вагітних. Картопля у мундирі містить близько 10% добової потреби людини у холіні.
Крахмаль
Крахмаль, який міститься в картоплі допомагає організму, діючи як пребіотик. Він важливий для здоров’я мікробіоми кишечника. Також завдяки крахмалю в кишечнику утворюються коротколанцюгові жирні кислоти, які покращують метаболізм і знижують рівень цукру в крові.
Відсутність глютену
Картопля не містить глютена. Тому це відмінна їжа для людей з непереносимістю глютену.
woman24.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!