Головною, якщо не єдиною причиною дефіциту вільної енергії є прозова зашлакованість організму, що, на додачу до всього, служить джерелом і першопричиною всіх хвороб, передає sutura.org.ua

Тіло звичайної людини зберігає в собі частинки загиблих клітин, білкову та жирову масу — нею захаращені міжклітинні простори та буквально нафаршировані лімфатичні та кров’яні судини. Цей мусор заважає нормальному функціонуванню організму — він перешкоджає «спілкування» клітин, знижуючи силу електричних сигналів, що передаються ними один одному.

Такі глобальні проблеми, як надмірна вага, хвороби, старіння, депресія, песимізм, відсутність життєвої сили зобов’язані своїм походженням страшного неуцтва.

А причина елементарна – неправильне харчування. Але навіть суворе вегетаріанство ні до чого не приведе, якщо не знати і не дотримуватися принципів правильного харчування. А ці принципи насправді дуже прості, і розроблялися вони не світилами науки, а самою Природою.

Травлення улаштовано особливим чином: для засвоєння продуктів необхідно, щоб вони надходили окремо, послідовно, не змішуючись один з одним. Якщо це правило порушується, їжа не перетравлюється і починає гнити, засмічуючи і відруюючи весь організм. Продукти, піддані тепловій обробці, є воістину екстремальним навантаженням для організму, оскільки майже все цінне у них уничтожено.

У природі жодна жива істота не готує корм на вогні. Кулінарія з’явилася порівняно недавно, а вісь травний тракт формувалося мільйони років.

Люди старанно дотримуються зовнішньої гігієни, а про внутрішню мало хто замислюється. Між тим, усередині тіла звичайного людини знаходиться цілий склад мусора — його не видно, але по вазі набереться кілька (буває, десятків) кілограм. Видільні системи не встигають справлятися з відходами, і організм змушений розпихати всю цю грязь, куди тільки можливо. В результаті тіло починає дуже швидко забиватися і бути схожим на стару сантехніку, яку ніколи не чистили.

Резерви організму величезні, тому людина іноді примудряється протриматися до сімдесяти, а то й більше років. Проте всьому приходить кінець. Вже перебуваючи на середині життєвого шляху, людина починає відчувати наслідки зашлакованості: хвороби, надмірна вага, млявість, та й взагалі, сили вже не ті, та все не так, як було раніше, у юності.

Все праворуч у тому, що енергетичне тіло людини чуйно реагує на засмічення його «каналізації». Чакри закупорюються, енергетичні канали звужуються, потік енергії перетворюється на слабкий струмочок, що призводить до втрати життєвої сили. Послаблення енергетики, у свою чергу, тягне за собою патологічні порушення у фізичному тілі. Виходити замкнене порочне коло. Якщо ви не володієте своїм тілом, то як же ви можете володіти реальністю?

А можна ж повернути колишню бадьорість і навіть знайти таке здоров’я, якого у вас ніколи не бувало! Але для цього потрібно перетворити мертву кухню живою.

Що у вас там: плити, каструлі, сковорідки? Якщо ви захочете позбавити своє тіло від мусора, а до вільної години додати багато годин, які раніше губилися біля плити, то скоро всі ці пристосування для умертвіння продуктів зникнуть з вашої кухні.

Перше, з чого слід почати– прочистити свою печінку. Робити це потрібно поступово, у кілька етапів:

послідовне харчування,

роздільне харчування, відмова від деяких продуктів,

сироїдіння.

Якщо відразу перейти до вживання виключно натуральних продуктів, то можна просто не витримати різких змін, так і організму потрібна година, щоб перебудуватися.

Принцип послідовного живлення полягає в тому, щоб їсти не відразу всі одночасно, а спочатку один вид продуктів, потім інший і так далі. Насамперед з’їдається те, що швидше засвоюється. Коли їжа проходить через шлунково-кишковий тракт окремими кулями, це набагато полегшує її перетравлення та зменшує кількість шкідливих відходів. Пити можна лише за п’ятнадцять хвилин перед їжею або за дві години після їжі. В іншому випадку, розбавляється шлунковий сік, і їжа не засвоюється, а просто гниє.

Інший етап, до якого бажано переходити якнайшвидше, — це роздільне харчування, що передбачає не лише послідовне вживання продуктів, але і лише тих, які поєднуються один з одним. Хоча, по правді сказати, несумісні практично всі з них. Час і умови переварювання різних продуктів сильно відрізняються, тому, якщо їх змішувати, неминуче виникають «відходи виробництва», які, не встигаючи виводитися, відкладаються в організмі у вигляді жиру та шлаків. Єдине, що поєднується майже зі всім, це свіжа зелень. Тому в ідеалі кількість продуктів, вживаних за один прийом їжі, має бути зведена до мінімуму.

Цілий ряд продуктів потрібно поступово взагалі виключити зі свого раціону. Це, перш за все:

зернові,

крупи,

вироби з білої муки,

дріжджовий хліб,

молоко,

консерви.

Нічого цінного у цих кормах немає. Наприклад, все корисне, що є у зернах, знаходиться у зародку та оболонці. Біле борошно вищого ґатунку виходить шляхом очищення зерна пшениці від оболонки і зародка. Таким чином, все цінне віддаляється, а залишається лише мертва маса, що складається в основному з крахмалю. Ця млява частина зерна передбачена природою як будівельний матеріал, свого роду бочка з жиром для зародка. Потім у муку додають штучні вітаміни, хімію, тобто.

Харчуватися виробами з білої муки вищого ґатунку — це все одно, що купити в магазині крахмаль і навертати його ложкою за обідом.

Печінка засмічується мазутоподібною масою, крахмаль осідає в організмі у вигляді слизу, стінки кишок забиваються нальотом.

Зернові також містять дуже погано збалансований білок. Як це не дивно, краще харчуватися м’ясом, ніж кашами та макаронами.

А в молоці міститься казеїн, завдяки якому у тварин ростуть роги та копита. Молоко в організмі людини перетворюється на ксерогель — це щось на зразок столярного клею.

Ось такі моторошні описи можна продовжувати ще дуже довго.

Як же людина примудряється при цьому жити і ще відчувати себе більш-менш здоровим? Справа в тому, що він просто не знає, що таке справжнє здоров’я — не відчувавши, від самого народження. Тому не треба наводити шаблонних виправдань типу «споконвіку все так харчувалися», звичайно, якщо ви не хочете мати ті ж проблеми, що й у всіх.

В кінцевому підсумку в раціоні повинні залишитися тільки натуральні продукти:

свіжі, морожені або сушені овочі та фрукти,

морські водорослі,

орехи,

насіння,

мед,

і ніякої теплової обробки – все в сирому вигляді. (Тільки не треба називати горіхами арахіс – це бобі, причому не дуже корисні.)

Але різкий перехід від звичних продуктів до сирих овочів та фруктів ні до чого доброго не приведе. Організму потрібна година, щоб звикнути і перебудуватися.

Тому перехід треба робити поступово, зменшуючи у своєму раціоні долю вареної рослинної їжі та збільшуючи долю сирої.

Якщо людина всю життя харчувався переважно обробленою їжею, то й мікрофлора у нього пристосована саме до такого раціону. Різкий перехід у принципі можливий, але це для тих, у кого досить міцне здоров’я.

Мікрофлора повністю перебудовується протягом року. До кінця цього терміну в раціоні більше не повинно залишатися жодної обробленої їжі.

Може здатися, що перейти на сироїдіння надзвичайно важко. Чим же харчуватися, наприклад, зимою?

У раціон можна включити проростки пшениці, кукурудзи, квасолі, нуту та машу.

Технологія приготування дуже проста:

З раннього ранку насіння замочуються у воді.

Увечері засипаються у дуршлаг чи сито, промиваються і накриваються мокрою марлею.

Вранці ви побачите живу їжу.

Кукурудзу та квасолю (переважно брати червону — вона корисніша) потрібно вимочувати сутки і пророщувати стільки ж чи довше, іноді промиваючи.

Пшеницю та кукурудзу можна їсти у сирому вигляді. Проростки пшениці мають виключно цілющі властивості. Жувати їх потрібно ретельно (хоча б по дві столові ложки на день), але якщо при цьому в роті утворюється гумоподібна субстанція, значить, цей сорт не годиться і треба шукати іншого.

У бобових, на жаль, у сирому вигляді смак не дуже приємний. Доведеться їх кинути в окріп і лише довести воду до кипіння. Маш досить просто залити кип’ятком і залишити хвилин на десять.

Як готувати живу воду

1. Спочатку потрібно відстояти водопровідну воду довести до кипіння «білим ключем» у п’ятилітровій емальованій каструлі і швидко остудити в холодній ванні. Це перша стадія структуризації. Така вода вже на порядок корисніша, порівняно з просто кип’яченою.

2. Покласти до кастрюлі п’ять-сім камінчиків чорного кременю, який можна купити в аптеці, накрити марлею і залишити на два дні. Потім акуратно перелити воду в іншу ємність, причому нижню кулю у два-чотири сантиметри слід викинути, бо кремінь осаджує патогенні мікроорганізми та чужорідні хімічні елементи.

Кремнієва вода вже володіє цілющими властивостями — вона ще більше структурована і насичена кремнієм — найнеобхіднішим мікроелементом, при недостатку якого в організмі не засвоюються майже всі інші.

3. Отриману воду поставити в морозильну камеру. Як тільки на поверхні і біля стінок каструлі утворюється перший льодок, воду переливають у пластмасову ємність, яку знову ставлять у морозильну камеру. Перший льодок викидають, позбавляючись таким чином від важкої води. Тяжка вода містить ізотопи водороду-дейтерій і тритій, замерзає при температурі +3°С і несприятлива для організму.

Останню заморожування слід проводити саме у пластмасовій ємності, бо емаль на каструлі може потріскатися. Коли вода замерзне на дві третини, біля льоду потрібно зробити отвір і вилити залишкову воду — цей «розсіл» містить всі небажані домішки. Тепер залишилося почекати, поки лід розтане при кімнатній температурі, внаслідок чого вийде тала вода найвищої якості, яка ще називається протиєвою, оскільки очищена від важких ізотопів.

4. На завершення, якщо у вас є кільцеподібний магніт або магнітна воронка, пропустіть через неї воду, щоб ще більше зміцнити структуру. Отримана вода має цілющі властивості — вона очищає організм і при тривалому вживанні позбавляє від цілого ряду захворювань. Термін збереження її властивостей обмежень – близько семи годин. Такої води ви не купите ніде і ні за які гроші.

Може виникнути питання: а як же їсти у сирому вигляді продукти, які необхідно готувати, наприклад, картопля, кабачки? Тоді зустрічне питання: а чи потрібно це?

Овочі з високим вмістом крахмалю не дають організму нічого, крім порожніх калорій і слизу — ось звідки береться захворювання, назване застудою.

Від сирої їжі просто неможливо погладшати, незалежно від кількості з’їдених калорій!

По мірі переходу на сиру їжу може виникнути один або кілька очисних криз, під час яких відбувається загострення старих хвороб. Не варто турбуватися і намагатися якось лікувати хворобливі прояви. Вони свідчать про те, що організм, нарешті, позбавляється від старіння, накопиченого за багато років, і перебудовується на нормальний режим роботи. Єдина міра, яка буде корисна під час кризи, — це голодування на дистильованій (кип’яченій) воді протягом одного чи кількох днів.

Головне при цьому – не турбуватися. Організм очиститися і прийде до норми. Але йому треба допомогти. Обов’язково включити в раціон морські водорослі, квітковий пилок і лляну олію, що дозволить протягом перехідного періоду компенсувати тимчасовий дефіцит необхідних речовин

Уривок із книги: «Звільняємо свідомість: починаємо розуміти, що відбувається»