Названо кращий і гірший вид хліба, який впливає на рівень цукру в крові

Головна / unsorted / Названо кращий і гірший вид хліба, який впливає на рівень цукру в крові

Продукти, що містять багато вуглеводів, піднімають рівень цукру в крові – саме це повинні враховувати діабетики, вибираючи хліб.

Контроль рівня цукру в крові важливий для всіх, але особливо для людей з діабетом 2 типу і тих, хто не може виробляти достатню кількість інсуліну, гормону, що регулює рівень цукру в крові. Враховуючи, що хліб є одним із найпопулярніших продуктів харчування, фахівцями були названі кращі і найгірші види, які впливають на рівень цукру в крові, – про це пише видання Express, посилаючись на американську діабетичну асоціацію.

Найгіршим видом хліба, на думку її експертів, є продукт, виготовлений з рафінованих вуглеводів, таких як біла мука. Фахівці пояснюють, що обробка зерна для отримання білої муки пом’якшує текстуру, але також видаляє клітковину, витамини і мінералі, що забезпечує хлібу з неї більш високий глікемічний індекс.

Особливо небезпечними в цьому плані є вироби з додаванням цукру, вони значно підвищують рівень цукру в крові. Замість білого хліба діабетична асоціація рекомендує вибирати цільнозерновий.

Найкращим видом хліба, враховуючи його вплив на рівень цукру в крові, фахівці називають житній хліб.

Крім того хліб можна навчитися пекти самостійно, використовуючи муку з низьким вмістом вуглеводів і не вдаючись до штучних компонентів.

Джерело woman24.kyiv.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!