Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Названо найбільш небезпечний картопля
У світі існує понад 4000 сортів картопля. Крім найвідомішої червонувато-коричневої, популярністю користується солодка картопля, синя та японська фіолетова. Однак є один колір, якого варто уникати.
Ні в якому разі не можна вживати зелений картопля.
Якщо частина такого коренеплоду виглядає їстівною, то зелені області можна вирізати ножем, але краще зовсім від нього відмовитися. Справа в тому, що зелені плями на овочі вказують на зараження його отруйним з’єднанням під назвою соланін.
Технічно, зелений колір картоплі надає хлорофілу, і хоча цей пігмент не заподіє організму ніякого шкоди, він повинен стати сигналом до того, щоб викинути такий коренеплід. Хлорофіл виробляється під впливом сонячного світла, що також може призвести до високого рівня соланіну.
Виробництво є нейротоксином, а це означає, що при попаданні в організм воно здатне викликати головний біль або навіть тошноту. У великих кількостях воно провокує жар, утруднене дихання та біль у шлунку. Важливо відзначити, що токсин природним чином міститься у всій картоплі, але коли його рівень перевищує 0,1%, можуть виникнути серйозні проблеми.
womanlife.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!