Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Найбільш шкідливі продукти для жіночого здоров’я
Дослідники з Гарвардського університету виявили цікаву зв’язок між раціоном харчування та психічним здоров’ям у жінок. Вони встановили, що любов до деяких продуктів робить представниць прекрасної статті більш схильними до депресивних станів.
Вчені з Гарварду стверджують: захопленість їжею з високим вмістом швидкозасвоюваних вуглеводів позначається не тільки на фізичній формі жінок, але і на їх настрої. «Чим частіше жінка харчується напівфабрикатами, макаронами та хлібобулочними виробами, тим вище її схильність до депресивних станів», – заявили вони, зокрема.
Дослідники на протязі 10 років спостерігали та аналізували раціон харчування кількох сотень добровільних учасниць проекту. Вони переконалися в тому, що жінки, в раціоні харчування яких були присутні риба, фрукти та овочі, кисломолочна продукція, орехи та оливкова олія, мали набагато більш позитивні показники свого психічного стану. Ті, хто часто їв страви з тесту та м’яса, а також постійно вживав готові снеки у вигляді чіпсів і сухариків, у рази частіше страждали на депресії.
Ще раніше представники науки висловлювалися про те, що жінки більше схильні до розвитку депресивних станів через лабільність гормональної системи. Ненатуральні компоненти, що містяться у перерахованих вище продуктах, ще більше послаблюють нервну систему у жінок, застерегли лікарі.