Деякі спеції, які, ймовірно, є на вашій кухні, покращують когнітивні функції та потенційно знижують ризик розвитку хвороби Альцгеймера, повідомили експерти з харчування, інформує sutura.org.ua

Імбір

Він містить сотні фітохімічних речовин, що захищають від окисного стресу. Окислювальний стрес, в свою чергу, може прискорити процес старіння і вважається однією з ключових причин хвороби Альцгеймера.

Куркума

Її основна сполука, куркумін, має нейропротекторні властивості. Спеція допомагає покращити функцію пам’яті та пізнавальні здібності.

Кориця

Ця спеція багата на антиоксиданти, які запобігають накопиченню білка в мозку, пов’язаному з хворобами Альцгеймера та Паркінсона. Вона не тільки стимулює процес навчання та формування нових спогадів, допомагаючи нейронам створювати нові зв’язки, а й захищає мозок від негативного впливу стресу.

Чорний перець

Основним лікарським компонентом спеції є піперин, який містить велику кількість антиоксидантів. Вони запобігають пошкодженню здорових клітин мозку, покращують когнітивні функції та пам’ять.