Названо отруйні продукти харчування на кожному столі

Головна / unsorted / Названо отруйні продукти харчування на кожному столі

Деякі нешкідливі на вигляд фрукти та овочі містять органічні яди, які здатні проникнути в організм. Вони потрібні рослинам для досягнення стиглості, тому людині краще не їсти їх для безпеки здоров’я.

Одним з найпопулярніших продуктів харчування в Україні є картопля, що містить у собі глікоалколоїд соланін, що надає шкірці зеленого кольору. Вживання в їжу коренеплоду з таким речовиною може спровокувати галюцинації, рвоту та тошноту. Він руйнується при термічній обробці тільки при температурі вище 250 градусів, а значить, що в процесі звичайного варення все одно залишається у певному кількості в готовому продукті.

Кісточка вишні містить амігдалін, тому при її пошкодженні в організм потрапить ціанід. У разі вживання декількох таких кісточок з людиною нічого не трапиться, тому що імунітет справляється з незначним обсягом даного токсину, але у великій кількості це може бути небезпечним.

Стиглий плід помідора безпечний і його можна їсти, але слід зберігати обережність з листям, стеблами та зеленими ягодами. У них міститься вищезгаданий токсин соланін, який присутній у картоплі. Коли помідор стає рожевим, кількість яду скорочується, але перед з’їданням необхідно вирізати плодоніжки, бо в ній є все той же отруйний елемент.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!