Названо побічні ефекти популярного гарніру

Головна / unsorted / Названо побічні ефекти популярного гарніру

Під час нещодавно проведеного дослідження, в якому взяли участь майже 4500 дорослих людей, вчені з’ясували, вживання якого гарніру більше двох разів на тиждень може підвоїти ризик ранньої смерті.

Йдеться про картопля фрі. Вона змаститься у фритюрі у великій кількості олії і містить багато небезпечних трансжирів. Страва підвищує “поганий” холестерин, та знижує рівень “хорошого”. Крім того, підвищується ризик виникнення сердечних захворювань та інсульту. З’ясувалося, що вживання змаженої їжі тричі на тиждень на сім відсотків збільшує ризик серцевого нападу.

Крім того, згідно з дослідженням, проведеним у Японії, люди з найвищим рівнем трансжирів у крові були на 75% більш схильні до розвитку хвороби Альцгеймера або деменції.

Жири засвоюються організмом набагато повільніше, ніж вуглеводи та білки. У зв’язку з цим вчені стверджують, що картопля фрі буде перетравлюватися набагато довше, що може призводити до виникнення болю в животі. Супутніми побічними ефектами можуть бути тошнота, здуття та судоми.

Більш того, вживання дієти з високим вмістом жирів може зашкодити кишечному мікробіому, оскільки вони збільшують кількість нездорових бактерій і зменшують кількість здорових.

Джерело zhenskiy.kyiv.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!