Е-добавки є практично у всіх магазинних продуктах: вони допомагають зберігати товарний вигляд, смак, колір, аромат. Одне погано – добавки можуть виявитися вредними для здоров’я, особливо якщо ви вживаєте Е-добавки щодня, інформує sutura.org.ua

Американські фахівці попередили, що вживати продукти з Е171 варто в помірних кількостях, а краще просто відмовитися від карамелі, жувальних гумок, сирів та мороженого.

Вчені зі США провели дослідження уражених органів пацієнтів із хронічними захворюваннями та встановили, що харчова добавка Е171 сприяє розвитку цукрового діабету та запалення підшлункової залози. Медики провели аналіз тканин і виявили у них велику кількість діоксиду титану (Е171).

Цю харчову добавку додають не лише в косметику, а й у карамель, жувальні резинки, сири, морожене та деякі інші продукти харчування. Також діоксид титану зустрічається у деяких товарах побуту. Е171 являє собою харчовий барвник білого кольору, його використовують для того, щоб поліпшити зовнішній вигляд продуктів.

Американські вчені порекомендували вживати продукти з Е171 у помірних кількостях або зовсім виключити їх зі свого раціону харчування.