Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Названо продукти для захисту кишечника
Сьогодні багато вчених сходяться на думці, що основним органом довголіття є кишечник. Саме він відповідає за правильну роботу багатьох систем організму та його здатність протистояти захворюванням. За словами експертів, у кишечному мікробіомі в середньому міститься до 1000 різних видів бактерій, кожен з яких виконує певну функцію.
Недавнє дослідження показало, що занадто часте вживання м’яса може збільшити ризик розвитку раку товстої кишки навіть серед молодих людей. Однак включення деяких продуктів до ежедневного раціону допоможе захиститися від небезпечного захворювання.
Зокрема, згідно з науковою роботою, проведеною дослідниками з Європи та США, виступити в якості профілактичних засобів можуть два продукти. Щоб зрозуміти зв’язок між раціоном та ризиком розвитку або смерті людей від 11 типів раку, у тому числі колоректальної, ротової порожнини, стравоходу, легенів та печінки, вчені проаналізували 860 попередніх досліджень.
Було встановлено, що вживання алкоголю було тісно пов’язане з розвитком більшості видів раку, в той час як червоне м’ясо збільшувало ризик злоякісної опухоли кишечнику.
Коли справа стосувалася зниження ризику колоректального раку, вчені виявили зворотну залежність при вживанні молочних та цільнозернових продуктів. Іншими словами, чим частіше люди їх їли, тим менше у них була ймовірність його розвитку. Зокрема, вживання приблизно 400 г молочних продуктів на день (з яких 200 г, наприклад, припадає на молоко) та 100 г цільнозернових продуктів було пов’язано з більш низьким ризиком раку кишечника.
Крім того, було виявлено, що споживання фруктів та овочів знижувало ризик раку глотки, а фруктів, витамину С та фолієвої кислоти – раку легенів. При цьому кава знижував ризик появи опухоли печінки та базальноклітинної карциноми.
Раніше повідомлялося, що речовина під назвою пектин, кількість якого зменшується в міру дозрівання банана, теж робить позитивний вплив на кишечник. Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Anticancer Research, пектин може допомогти захистити від раку товстої кишки.
Джерело storinka.com.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!