Названо продукти, які ми вживаємо щодня, не підозрюючи, що до їх складу входити чистий яд. Самі того не підозрюючи, ми щотижня включаємо у свій звичний раціон харчування продукти, які несуть потенційну загрозу для організму, оскільки у своїй структурі мають яд. Найзнаменитіші знахарі всіх годин і народів використовували саме ці продукти як засоби для екстракції ціаніду, миш’яку та інших отруйних речовин, інформує новину УкрМедіа.

Мігдаль – це не просто улюблений кондитерами інгредієнт, а джерело ціаніду. Найбільше цінується гіркий миндаль – і в цьому парадокс, адже чим гірший продукт, тим більше в нього отруйних речовин. У Новій Зеландії і зовсім заборонено відкритий продаж миндалю.

У вишні, абрикоси та персики ядерця дуже близькі за своїм складом до миндалю. У них міститься ціанід. Якщо розбити кісточку, можна отримати маленьку дозу синильної кислоти. Звичайно, смертельної опасности доза не несе, але й ризикувати лишній раз не варто.

Багато люблять їсти яблука разом з насінням, але цього робити не варто, бо це вірний спосіб довести собі до стану загального нездужання.

Яд є у картопля, що виявляється він у вигляді позеленілих тканин. Це означає, що у коренеплоді велика концентрація глікоалкалоїдного яда, і від вживання такого продукту краще відмовитися.

Усі ми знаємо про смертельну опасность деяких видів грибів. Потрібно бути дуже поважним при вживанні цих незвичайних продуктів, що поєднують у собі ознаки рослин і тварин. Адже навіть один заражений гриб здатний відруїти цілу партію ці лісового ласощі.