Названо засіб для профілактики небезпечних захворювань, що є в кожному холодильнику

Головна / unsorted / Названо засіб для профілактики небезпечних захворювань, що є в кожному холодильнику

Деякі продукти харчування здатні чинити сильне вплив на організм людини. Дослідники вирішили вивчити, яким чином впливає на здоров’я популярний продукт, який багато хто любить.

Знижує ризик виникнення раку

Вчені з Медичного центру Університету Вандербільта з’ясували, що вживання йогурту знижує ризик розвитку раку легенів на 33%. До цього ж висновку дійшли і дослідники з Китаю. Відзначається, що у людей, які часто їли йогурт, значно знижується ризик виникнення раку стравоходу, січового міхура та товстого кишечника.

Імовірність передчасної смерті

Йогурті є також засобом для профілактики багатьох інших захворювань, таких як інсульт, депресії, інтоксикації. За даними Американської кардіологічної асоціації, жінки, які з’їдали приблизно п’ять стаканчиків йогурту на тиждень, ризик розвитку гіпертонії був на 20% нижчим, ніж у тих, хто вживав менше одного на місяць. Крім того, вживання цього молочного продукту знижує ризик розвитку аденоми у прямій кишці.

Йогурти також багаті великою кількістю вітамінів та мікроелементів. Вони допомагають заповнювати нестачу вітамінів В1, В2, В6, В12. Також цей продукт допомагає і схуднути завдяки високому вмісту білків і пробіотиків.

Правильне вживання

Однак при всіх своїх корисних властивостях, йогурті підходять не всім як корисний перекус. Наприклад, їх не варто вживати людям із цукровим діабетом. Експерти розповіли, на що звернути увагу, щоб отримувати користь від йогуртів:

  • вибирати йогурт із натуральними інгредієнтами;
  • пити його через дві години після їди;
  • полоскати рот після вживання йогурту;
  • не додавати до нього окріп і не гріти його;
  • не запивати ним ліки.

Джерело sutura.org.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!