Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Назви продукт, який на 50% збільшує ризик смерті при раку кишечника
Ризик розвитку колоректального раку (рака кишечника) збільшує певний популярний продукт. Про це розповів лікар-онколог, хірург.
За його словами, йдеться про червоне м’ясо. У своєму Instagram фахівець посилається на дослідження Інституту онкології Дана-Фарбер у США.
Усього вчені проаналізували дані ДНК зразків нормальної та опухлинної тканини 900 пацієнтів з колоректальним раком. Всі учасники надали інформацію про свій раціон харчування та спосіб життя протягом кількох років до онкології.
Аналіз показав наявність пошкодження ДНК, як у опухлинній, так і в нормальній тканині. Пошкодження набагато частіше зустрічалися у людей, які їли багато червоного м’яса у будь-якому вигляді. Споживання м’яса птиці, риби та інші фактори, пов’язані зі способом життя, значення при цьому не мали.
“У пацієнтів з найвищими рівнями пошкоджень ДНК ризик смерті від колоректального раку виявився на 47% вище”, – додав лікар.
Онколог також нагадав, що колоректальний рак належить до найпоширеніших онкологічних захворювань, а його розвитку сприяють не лише особливості харчування та способу життя. Тому фахівець рекомендує проходити скринінг кожній людині після досягнення 45-річного віку.
Джерело medicalanswers.com.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!