Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Небезпечно для здоров’я: продукти, які ми всі даремно гріємо
Навіть якщо вам здається, що раціон складається тільки з корисних продуктів, це може бути зовсім не так. Вся справа у способі приготування та подальших маніпуляціях з їжею. Деякі продукти не можна від слова повністю повторно нагрівати.
Зелені овочі
Але не всі. Мова про селер, шпинат та інші листові овочі. Продукти містять чимале кількість нітратів, які стають токсичними, якщо їх повторно піддати нагріванню. Канцерогени можуть призвести до утворення злоякісних опухолей та інших захворювань.
Так, наприклад, шпинат містить багато залізо. Гріті його-значити, запустити процес окислення. Це спровокує вибір небезпечних вільних радикалів. Тому ідеально шпинат підійде для сендвічів, салатів, смузі – у холодному вигляді, зрозуміло.
Грибі
Білок, амінокислоти, витамини – воістину багатий питательними речовинами продукт. Однак він може перетворитися на справжній яд, якщо гріти його. Праворуч у хітині, через якого всі компоненти погано засвоюються. А нагрівання призводить до зміни структури білка, як наслідок, болів, здуття живота. Особливо багаті білком, який небезпечний при нагріванні, білі гриби та трюфелі.
Курка
Запечена в духовці, змащена, варена – курку у будь-якому вигляді гріти знову і знову не найкращий спосіб покращити стан свого здоров’я. Аналогічним чином як і у грибів білок впливає на самопочуття. Найкраще куряче м’ясо вживати холодним у бутербродах, салаті Цезар та інших стравах, де воно повинно використовуватися холодним.
Картопля
Гріти картопля краще не варто. Пояснюється це тим, що продукт втрачає свої корисні властивості і стає ідеальним для розмноження бактерий. Це у свою чергу негативно позначається на стані здоров’я травної системи.
Яйця
Повторно гріти такий продукт не слід через те, що він стає токсичним, провокуючи різні проблеми із шлунково-кишковим трактом.
Буряк
Наявність клітковини, органічних кислот та амінокислот – це, звичайно, здорово для такого продукту та вашого здоров’я. Однак позбавитися від токсинів та інших шкідливих речовин продукт не допоможе. Особливо якщо його гріти. Все це викликає викид нітритів і перетворення їх у канцерогени. Тому буряк ідеально є у складі салатів або смузі.
Джерело dailynews.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!