Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Неймовірні властивості гарбузового соку
Дійсно, цей сік має безліч корисних властивостей, ось чому він може стати здоровою альтернативою газованим напиткам.
Гарбуз сам по собі – це джерело витамину D і мінералів: міді, заліза та фосфору. То чому б не отримати їх разом із соком? Завдяки чудовим смаковим якостям і широкому спектру дії гарбузовий сік коханий і його поважає багатьма вегетаріанцями. Крім того, це ще й активний інгредієнт у складі багатьох сладких страв та лікарських засобів.
Як приготувати гарбузовий сік?
Приготувати гарбузовий сік досить просто. Перше, що вам потрібно зробити – вибрати відповідну гарбузик. Він має бути сладким. А такими зазвичай бувають гарбузи скромних розмірів. Розріжте гарбуз навпіл. Видалити насіння. Шкіру розділіть на 2 частини, і очистіть їх від шкірки. Гарбузову м’якоть поріжте на шматочки, не дуже маленькі і не дуже великі. Візьміть соковижималку та приготуйте сік. Тепер, коли сік готовий, можна трохи підсолодити його, додавши цукор, мед або сироп (наприклад, кленовий або кукурудзяний).
Для яскравого смаку додайте спеції: горіх мускатний, корицю або імбир. Але не дуже захоплюйтесь: аромат спецій не повинен перебивати чи заглушати смак самого соку.
Щодня рекомендується випивати як мінімум половину склянки цього лікувального напою. Перед вживанням переконайтеся, що він не викликає у вас алергічну реакцію.
15 корисних властивостей гарбузового соку
Гарбузовий сік містить витамини: B1, B2, B6, C, Е та бета-каротин.
До його складу входять мінералі – фосфор, кальцій, залізо, магній та інші органічні речовини, наприклад, сахароза. Також присутні карбогідраті.
Отже, в чому полягають корисні властивості соку тыкви?
Для печінки та нірок.
Людям з каміннями в почках та жовчному міхурі для покращення стану лікарі радять пройти наступний курс лікування: протягом 10 днів 3 рази на день випивати півчашки гарбузового соку.
Цей помаранчевий напій – відмінний очищаючий засіб. Знижує ризик розвитку серцевих захворювань. А висока кількість антиоксидантів, що містяться в ньому, допомагає запобігти атеросклерозу.
Для травної системи гарбузовий сік дуже корисний. Він лікує запори, оскільки наділений проносним ефектом. Програма лікування виразки при підвищеній кислотності теж може включати сік з тыкви.
Крім цього, напій сприяє нормальному функціонуванню нірок та сечової системи.
Заспокійливі властивості дозволяють назначати гарбузовий сік людям, що страждають від безсоння. Дуже вітається додавання натурального меду.
Сік мінімізує ризик підвищення артеріального тиску.
Також у ньому міститься пектин, що знижує рівень холестерину. Суміш гарбузового соку з медом ефективно знижує температуру.
Сік гарбуза рекомендується пити при вагітності для зменшення ранкових нездужань. Це частина дієти хворих, які страждають від гепатиту А. Вітамін C та “гарбузові” мінерали підвищують імунітет, тим самим захищаючи від різних захворювань.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!