Відвари з пшона можна пити і при циститі.

При сечокам’яній хворобі.

– Пшоно (1 склянка) промити теплою водою і висипати в дво- або трилітрову банку.

– Залити гарячою водою і дати настоятися при кімнатній температурі, вкривши попередньо чимось теплим.

– На наступний день у воді має з’явитися біла суспензія. Пити рідину можна у будь-яких кількостях.

– Коли вона закінчиться, пшоно знову можна залити водою і дати настоятися. Так робити, доки не зміниться смак. Тоді треба буде засипати іншу склянку пшона.

– Цей рецепт сприяє очищенню нірок і виведенню з них слизу, дрібних каменів, піску.

При запальних процесах у почках.

– 1 склянку пшона перебрати, промити у холодній воді і засипати у трилітрову банку.

– Пшоно залити 2 склянками кип’яченої води і збивати банку протягом 3 хвилин.

– Повинна утворитися біляста маса, яку можна пити без обмежень.

У разі утрудненого сечовипускання.

– 1/2 склянки пшона добре промити і залити 1 л води.

– Кип’ятити протягом 5-7 хвилин.

– Дати настоятися пару годин та пити без обмежень.

Рецепт для очищення нірок, зниження артеріального тиску.

– Зернята злегка покрити водою і накрити марлею.

– Подожити кілька днів, поки вони не проклюнуться. Потім промити і висушити.

– Зварити як звичайну кашу на воді, але без цукру та солі.

– Уже готову кашу покласти журавлину. Корисна така каша і просто для профілактики.

При циститі.

– промиті 2 ст. ложки пшона і залити їх 2 склянками кип’яченої води.

– Довести відвар до кипіння, безперервно помішуючи.

– дати настоятися 1 хв, потім процідити.

– приймати протягом першого дня по 1 ст. ложці щороку. На другий день по 3 ст. ложки щороку. З 3 по 7 день приймати до їди по 1/2 склянки відвару 3 рази на день.