Американські вчені з Університету в Орегоні (Oregon State University) в ході дослідження дійшли висновку, що скорочення споживання цукру допоможе швидко відновити печінку. Крім того, благотворно на організм зіграє скорочення в раціоні продуктів з високим вмістом холестерину та жирів, повідомляє sutura.org.ua

Медики розповідають, що продукти, багаті жирами та холестерином, завдають сильної шкоди печінці та її функціональність, у деяких випадках, вже неможливо відновити. Це може призвести до цирозу чи онкологічних захворювань. Якщо печінку ще можна відновити, то людині необхідно змінити раціон харчування, а також зайнятися спортом.

Вчені відзначають, що їх все більше турбує тенденція до збільшення випадків ускладнень, викликаних запалень та пошкоджень печінки. За їх словами, у найближчі 2-3 роки це може призвести до повальної трансплантації органу. Відзначається, що із хворобами печінки стикається до 30% населення Землі, в тому числі і дітей.

Медики рекомендують більше харчуватися кашами, вегетаріанськими супами, молочними продуктами, яловичиною та рибою. До мінімуму також необхідно звести вживання ковбаси, свинини, солодощів, шоколаду, випічки, мороженого та їжу білкового походження.