Незжарене м’ясо назвали фактором ризику смертельного захворювання
Приготування не до кінця або сире м’ясо є основним фактором ризику паразитарних інфекцій, таких як трихінельоз, сальмонела та лістерія. Але вчені виявили ще більш тісний зв’язок між споживанням сирого м’яса та ризиком для здоров’я.
Джеймс Ходж з Американського онкологічного товариства та Анна Когхілл з онкологічного центру у Флориді провели дослідження. У ньому взяли участь понад 750 осіб із США та Норвегії.
В результаті наукової роботи з’ясувалося, що в сирому м’ясі та грязній воді міститься паразит, що заподіяє серйозний вред здоров’ю.
Йдеться про токсоплазму (T. gondii). Вона може провокувати появу кості та запалення у головному мозку. Вчені також стверджують, що паразит може передаватися від матері дитини під час вагітності. Його проникнення в організм, у свою чергу, часто призводить до гліомів (опухлин).
Таким чином, зробили висновок експерти, сире м’ясо безпосередньо пов’язане з рідкісною формою раку мозку у людей. Проте вчені відзначили, що не йдеться про абсолютний ризик, оскільки на поточний момент було проведено занадто мало досліджень!
Джерело useti.org.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!