Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Нутриціолог розповіла, як їсти гриби правильно, додавши до процедури приготування один важливий пункт
Спеціаліст з харчування з Австралії показала лайфхак, як їсти гриби правильно, додавши до звичайної процедури їх приготування один важливий пункт. Лікарі підтверджують, що продукт корисніший, ніж здається на перший погляд, і, щоб це перевірити, потрібно лише покласти його на сонце, інформує sutura.org.ua
Нутриціолог, тобто фахівець з правильного харчування, з Сіднея Ребекка Гоуторн впевнена, що будь-яку страву з грибами можна зробити набагато кориснішою, якщо знати секрет макроміцетів. За словами дівчини, мало хто знає, що коли гриби піддаються впливу сонячного світла, вони так само, як людська шкіра, виробляють витамин D.
Вітамін D – незамінний елемент у людському організмі. Він не тільки підтримує здоров’я кісток та м’язів, але і безпосередньо впливає на стан імунної системи і навіть настрій. Людський організм не вміє виробляти витамин D, тому отримує його ззовні. Традиційно прийнято вважати, що на рівень елемента впливає сонячне світло, але Ребекка впевнена, що допомогти можуть і гриби.
За словами нутриціолога, якщо перед приготуванням залишити на сонці сто грамів сирих грибів, то після їх вживання рівень витамину D у вашому організмі підніметься вдвічі. У своєму Інстаграмі дівчина пояснила, що для лайфхаку можна використовувати будь-які типи грибів.
“Перевірений лайфхак для здоров’я. Помістити гриби на полуденне сонце на 15-120 хвилин, можна отримати кількість витамину D, рекомендовану або близьку до рекомендованої.”
Щоб ще більше підвищити користь грибів, можна їх нарізати. Проте результати все ж таки можуть бути непередбачуваними.
“На цей процес впливає година доби, погода, широта, пора року, тривалість впливу, але це все одно відмінний спосіб збільшити кількість витамину D у вашому тілі”, – впевнена Ребекка.
При цьому дівчина порадила додати до свого раціону та інших джерел витамину D, включаючи жирну рибу, таку як лосось, оселедець та тунець, а також яйця, збагачене молоко та маргарин.
За дослідженням американської організації Berkeley Wellness, до якої входять представники інституту Берклі і школи громадського здоров’я США, гриби справді виробляють витамин D подібно до того, як людська шкіра реагує на вплив сонячного світла.
Річ у тім, що в грибах міститься речовина під назвою ергостерин, який при взаємодії з сонячним світлом перетворюється на витамин D. Йдеться про витамин D2, а не D3, який також міститься у продуктах тваринного походження.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!