Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Низькокалорійна і без глютену: названа проста та корисна каша на завтрак
Кукурудзяна каша, або полента – це здорова їжа з корисними властивостями. Крупа з цього злаку буває різного помелу: при дрібнішому каші виходить м’якою, а при великому – твердою. Цей смачний і незвичайний завтрак має кілька переваг.
Білок і клітковина, що містяться в кукурудзі, надовго дають відчуття ситості. Також клітковина рекомендується для правильного функціонування травної системи та харчування здорових кишкових бактерий. “Приготування каші на молоці замість води додасть у завтрак ще більше цінних поживних речовин”, – радить видання.
Не містить глютен
Для людей з целіакією чи чутливістю до глютену кукурудзяна каша – гарний варіант. Однак перед вживанням рекомендується перевіряти список інгредієнтів на наявність інших добавок.
Багата складними вуглеводами
Джерело каротиноїдів
Сважається, що каротиноїди знижують ризик певних захворювань, таких як деякі види захворювань на очі та рак, повідомляє видання.
Низький вміст жиру
У поленті мало жирів, тому вона підходить для підтримки здоров’я серця. Щоб зменшити споживання насичених жирів, потрібно готувати кашу на воді, рослинному молоці або бульйоні.
Джерело sutura.org.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!