Розморожування морозива може статися при часовому відключенні електроенергії під час зберігання в морозильних камерах або при неправильній транспортуванні, інформує sutura.org.ua

Якщо морожене, яке розтануло, знову заморожується, воно може виявитися джерелом патогенних мікроорганізмів – кишкової палички, сальмонелі, лістерії.

У тих випадках, коли після з’їденого мороженого виникають болі в шлунку і тошнота, а також підвищується температура тіла, потрібно негайно викликати швидку допомогу.

Крім цього, вживання холодного ласощів у спеку здатне викликати сосудовий спазм, при якому вені та артерії спочатку розширюються, а потім звужуються. Щонайменше це може призводити до головних болів.

У дуже спекотну погоду краще допомагати своєму організму не мороженим, а гідратацією, тобто вживанням достатньої кількості води, дають порад лікарі. За їх словами, морожене не забезпечує тіло бажаною прохолодою.

При його вживанні мозок отримує сигнал для досягнення комфортної температури, але цей ефект триває лише коротку годину.

Пов’язаний з морозивом та інший негативний ефект. Медики заявляють, що спроби знизити температуру організму, ведуть до того, що людина споживає менше рідини, а в спеку це дуже шкідливо.