Лікарі рекомендують людям похилого віку їсти фрукти дуже обережно і акуратно — помірно і вибірково, інформує sutura.org.ua

Фрукти, що вживаються без обмежень, можуть бути небезпечними для здоров’я людей віком після 60 років.

У людей старше 60 нерідко зустрічається цукровий діабет, при якому небажані вуглеводи, що містяться у фруктах.

Людям з проблемами підвищеного цукру в крові слід уникати вживання дуже зрілих бананів, а також винограду, ананасів.

Загалом літнім людям без серйозних проблем зі здоров’ям лікарі вважають за потрібне обмежувати споживання фруктів до 400 грамів на день — це дозволити не перевантажувати організм сахаром.

Також медики звертають увагу на те, що в організмі після 60 років може слабшати робота кишечника, його моторика, перистальтика. Крім того, на цьому етапі життя люди нерідко мають захворювання травної системи — язв, гастритів та інші. У таких обставинах певну опасность становить фрукти, що володіють грубою шкіркою — наприклад, ті ж яблука, груші.

Груба клітковина плодів може спровокувати загострення проблем із шлунково-кишкового тракту. Фрукти треба очищати від шкірки перед вживанням.

Багатьом літнім людям у цілому краще їсти фрукти не сирими, а після термічної обробки — відвареними чи запеченими.