Ви, напевно, просто обожнюєте слабосолені та мариновані огірочки. А що щодо розсолу? Якщо з якихось причин гідуєте його вживанням, швидше передумайте: згідно з думками вчених дослідників, розсол з огірків – чудодійний засіб, який рятує від більшості захворювань, інформує sutura.org.ua

Користь огіркового розсолу

Щоб зрозуміти, чим може бути особисто вам корисне вживання не тільки маринованих плодів, а й «соку», в якому вони чекали на момент споживання, вивчіть наступний список:

  • Розсіл чудово справляється зі зневодненням. Звичайно, вода – це здорово і корисно, проте в розсолі міститься безліч питних елементів та мінералів, наприклад, калій і магній. Саме тому кілька ковтків чудового маринаду здатні не тільки компенсувати брак вологи в організмі, але й наситити його корисними речовинами.
  • Розсіл здатний позбавляти від м’язових болів – цього ви точно не знали! І все-таки це так. Повороти сильні болі і болі від ударів він, звичайно, не зможе, зате як засіб, що знімає напругу і спазми після важких фізичних навантажень, підійде якнайкраще.
  • Якщо розсіл споживати регулярно, то можна зміцнити свою імунну систему. Насиченість маринаду з-під огірків витаминами груп «С» та «Е» обумовлює таку чудову властивість. Просто випийте розсолу, і ваш організм скаже вам спасибі.
  • До всього іншого, розсіл може допомогти позбутися лишніх кілограмів. Для багатьох таке поняття, як «укстова дієта» – не відкриття. Так ось перевага розсолу полягає в тому, що уксус у ньому не тільки зберіг і примноживши свої якості, але ще й знайшов смачну та пряну форму, а також нешкідливу концентрацію.
  • Той же уксус у потрібній пропорції з розсолу може допомогти діабетикам і тим, хто схильний до такого захворювання. Це обумовлено тим, що огірковий розсіл може стабілізувати вміст цукру в крові. Особливо корисним маринад може стати для людей, хворих на діабет 2 типу.