Онколог попередив про небезпеку соняшникової олії

Головна / unsorted / Онколог попередив про небезпеку соняшникової олії

Хірург-онколог заявив, що нам варто відмовитися від рафінованої соняшникової олії, оскільки вона здатна провокувати розвиток онкологічних захворювань.

Отримана після рафінації олія піддається впливу гексану та бензину, які неможливо повністю вивести з продукту, сказавши лікар. Далі, під впливом високих температур, наприклад, при смаженні, у ній утворюються канцерогенні речовини, які вбираються у продукти та потрапляють у людський організм.

– Рафінована олія містить величезну кількість трансжирів, які накопичуються в організмі, і з часом надлишок цих речовин призводить до розвитку різних захворювань і, звичайно ж, раку, – повідомив лікар.

Він рекомендує замінити соняшникову рафіновану олію на оливкову-вона якраз містить багато антиоксидантів (актеозиди гідроксітіртзол, тирозол, фенілпропіонові кислоти), які перешкоджають розвитку опухолей.

– Були дослідження, в яких доведено, що ці речовини безпосередньо перешкоджають розвитку раку на початкових стадіях. Також в оливковій олії містяться секоірідоїди та лігани, які пов’язують із замедленням розвитку раку, — написавши лікар.

Раніше лікар зазначав, що головний ознака агресивних форм раку шлунково-кишкового тракту — слизоутворення.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!