Опасність кави для нірок пояснила експертка з харчування

Головна / unsorted / Опасність кави для нірок пояснила експертка з харчування

Доцент кафедри громадського харчування в Університеті штату Оклахома Джилл Джойс опублікувала статтю, в якій нагадала всім любителям кави про антинутрієнти і той шкоду, яку вони можуть нанести здоров’ю.

Антинутрієнти – природні чи синтетичні сполуки, які перешкоджають засвоєнню питних речовин. Деякі з них не такі небезпечні, як здається, за винятком одного, яке найчастіше міститься в каві, а також у деяких газованих напитках.

Одні з небагатьох антинутрієнтів, що впливають на організм, називаються оксалатами. По суті, вони зв’язуються з кальцієм у травному тракті та ефективно виводять його з організму, перешкоджаючи всмоктуванню у кровотік. Цей антинутрієнт міститься у багатьох продуктах і напитках, які багато вживають регулярно. Наприклад, у каві та газованих напитках. При надмірному вживанні вони можуть збільшити ризик утворення каменів у почках.

Щоб уникнути утворення каменів у почках, вона рекомендує не переборщувати з кавою і пити багато води. У той же час, як зазначає Джойс у статті, «дослідження показують, що антипоживні речовини мають безліч переваг для здоров’я і не викликають занепокоєння, якщо не споживаються їх великих кількостей». Джойс також стверджує, що, за винятком оксалатів, плюси антинутрієнтів насправді переважують мінуси, тому що більшість з них потрапляють в організм із фруктів, бобових і цільнозернових.

Джерело medicalanswers.com.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!