Ось що буде з вашим організмом, якщо їсти банані на завтрак, обід і вечерю

Головна / unsorted / Ось що буде з вашим організмом, якщо їсти банані на завтрак, обід і вечерю

У всьому світі банані люблять за їхній чудовий вершковий смак і ніжну солодку м’якуш. Вони є одними з найбільш споживаних фруктів.

Надзвичайно корисна не тільки м’якуш, а й бананова шкірка — для шкіри, волосся і навіть у домашньому господарстві. Здається, що користь від жовтої екзотики нескінченна.

Однак, слід зауважити, що цей фрукт іноді може мати побічні ефекти, особливо якщо споживати його в величезних кількостях.

Збільшення ваги

Погодьтеся, що банані порівняно з улюбленою коробкою печива, чипсів або конфет мають набагато менше калорій, але все ж таки вони достатньо калорійні і допомагають поступово набирати зайві кілограми.

Надто захоплюватися бананами не слід. Навіть враховуючи той факт, що плоди на 75% складаються з води та відчуття насичення приходити з ними дуже швидко. Одного-двох бананів цілком достатньо, щоб наїстись.

Мігрені

Поєднання тираміну та гістаміну в цих фруктах є однією з основних причин головного болю.

Це не означає, що ви повинні припинити їсти банані, адже вони дуже корисні для здоров’я. Ідея в тому, щоб зменшити кількість або уникати їх, коли ви страждаєте від мігрені.

Гіперглікемія

Банані є чудовим джерелом калію, але вживати багато цих плодів — небезпечно для здоров’я. Переїдання бананів спричиняє надлишок калію, що може викликати гіперкаліємію.

У цьому стані з’являється тошнота, сповільнюється пульс, серцебиття стає нерегулярним. Може настати остановка серця.

Нервовий розлад

Оскільки банані містять витамин В6 у великій кількості, їх надмірне споживання може призвести до нервного зриву. Щоправда, щоб отримати передозування B6, потрібно буде з’їсти понад 100 бананів за день.

Однак такий випадок можна вважати досить рідкісним явищем, якщо тільки ви не бодібілдер з одержимим бажанням їсти банані та не берете участь у змаганнях з поїдання бананів.

Сонливість

Ви вважаєте банані – чудовим початком дня? Але ці плоди можуть спричинити сонливість. Вони багаті на триптофан — амінокислоту, здатну зменшувати розумові здібності та зменшувати реакцію організму через почуття недосипання.

Банані містять високу дозу магнію – мінералу, який сприяє розслабленню м’язів. Саме це робить їх гарною їжею перед сном.

Аллергічні реакції

Досить рідко, але все ж таки після вживання бананів у величезній кількості імунна система може відреагувати алергією, схожою на реакцію від вдихання амброзії.

У людини, що страждає таким типом алергії, опухають губи та мову, дере в горлі. Люди, які страждають на алергію на амброзію, можуть відчувати подібні відчуття і після вживання бананів.

Біль у животі

Недостатньо зрілі банани здатні викликати сильний біль у шлунку. При цьому разом із болем цілком можлива тошнота.

Річ у тім, що зелені банані містять велику кількість крохмалю, на перетравлення якого організм витрачає багато годин. Разом з болем людину можуть мучити рвота чи пронос.

Респіраторні проблеми

Ще однією алергічною відповіддю на банан може бути запалення горла, стеноз дихальних шляхів, як його наслідок – проблеми з диханням та серйозні труднощі при ковтанні.

Руйнування зубів

Через високий вміст крахмалю банані можуть спричинити серйозне пошкодження зубів при недотриманні належної гігієни.

Згідно з деякими дослідженнями, для порожнини рота вони можуть бути більш шкідливими, ніж конфети, льодовики, жувальна резинка. Річ у тім, що сахар розчиняється у роті набагато швидше за крохмаль.

При вживанні таких продуктів як банані, його частинки залишаються між зубами близько двох годин. Вони притягують більше бактерій, що стає причиною значного загрязнення порожнини рота та руйнування зубів.

Анафілактичний шок

Деякі люди, які страждають на алергію на банані, відчувають раптове зниження артеріального тиску.

Тому при вживанні бананів необхідно стежити за такими показниками, як збільшення або зменшення частоти пульсу, загальний тонус організму, відсутність слабкості.

Наукові дані також кажуть, що подібні алергічні реакції нерідко з’являються у маленьких дітей.

Запори

Зелені банані перенасичені крахмалем, що збільшує ризик запорів. Вони також містять важкі дози дубильної кислоти, яка чинить інгібуючу дію на травний тракт.

Дубильна кислота перешкоджає шлунково-кишковій діяльності та нормальному переварюванню їжі. З іншого боку, зрілий банан полегшує запори та спрощує випорожнення шлунка.

Ризик розвитку цукрового діабету

Оскільки надмірне споживання продуктів з високим глікемічним індексом може спровокувати розвиток діабету 2 типу, ожиріння та серцево-судинні захворювання, слід регулювати споживання бананів.

Особливо це стосується перезрілих бананів, оскільки вони мають більш високий глікемічний індекс у порівнянні з звичайними бананами. Щоб уникнути ризику розвитку цукрового діабету, стежте за тим, скільки бананів ви з’їдаєте за один день.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!