Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Ось що буде з вашим тілом якщо їсти моркву щодня
Овочі корисні – це всі знають за замовчуванням. Щоправда, не будь-які. Картоплю, наприклад, дієтологи не дуже люблять за високий глікемічний індекс, а від деяких фруктів можна погладшати. У моркві теж чимало цукру, тому на ніч її їсти не радять. Але у користі цього коренеплоду лікарі не сумніваються, і ось чому, інформує sutura.org.ua
Це ідеальний перекус
Солодкувата морква легко замінити калорійні фрукти і не зашкодити фігурі. На 100 г припадає 41 ккал, з яких:
- 0,9 г – білки;
- 0,2 г – жири;
- 6,8 г – вуглеводи.
Сира морква в якості перекушування допоможе знизити вес
А все завдяки великій кількості клітковини, яка дасть відчуття ситості надовго. На відміну від фруктів у моркві не міститься стільки цукрів. Для порівняння: в одному яблуці міститься 19 г цукрів, а в моркві лише 4,7 г. До того ж морква легко перетравлюється.
Користь для кишківника і роботи шлунково-кишкового тракту
Дієтологи часто радять їсти моркву, якщо у вас проблеми і хронічні порушення шлунково-кишкового тракту, закріпи. Цей овоч має сечогінну та проносну дію. Крім цього морква допомагає нормалізувати обмін речовин і травлення, відновити мікрофлору кишківника та позбутися від дисбактеріозу.
Для зниження холестерину та імунітету
Будь-який продукт необхідно їсти в міру (шоколад чи яблука). Те саме стосується і моркви. У своєму дослідженні шотландські вчені підтвердили той факт, що вживання не більше 200 г моркви на день у сирому вигляді протягом трьох тижнів дозволить знизити рівень холестерину на 11 %.
У складі моркви міститься бета-каротин
До речі, чим морква яскравіша за своїм кольором, тим більше у її складі цього речовини і тим вона корисніша. Завдяки бета-каротину морква є одним із найпотужніших антиоксидантів і має протизапальну дію для нашого організму, навіть дозволити знизити ризик розвитку раку легенів на 40 %. А для цього достатньо щодня вживати близько 1 моркви на день (1,7-2,7 мг). Цей факт підтвердили у своєму нещодавньому дослідженні британські вчені.
У складі моркви міститься ціла армія корисних речовин і вітамінів, дефіцит яких може позначитися на зовнішньому вигляді:
- витамини А, B1, B2, B3, E, K, PP, C, D;
- ефірні олії;
- калій;
- магній;
- цинк;
- кальцій;
- йод;
- залізо;
- фосфор;
- фолієва кислота.
Морква у щоденному раціоні покращити стан шкіри, нігтів і волосся
За рахунок витамину А і ефірних олій цей овощ допомагає позбутися від акне і навіть розгладити морщини.
Для міцності кісток
Завдяки витамину К2 морква знижує ризик розвитку остеопорозу та підвищує щільність кісток. К2 допомагає налагодити обмін речовин у кісткових тканинах і перешкоджає вимиванню кальцію з кісток.
На що варто звернути увагу
Щоб краще засвоїлися всі корисні елементи моркви, її краще їсти з жирами: мигдалем, фундуком, волоським горіхом, сиром 10% жирності або жирними сортами риби (лосось, скумбрія, сьомга), а також з червоною або чорною ікрою, авокадо, яловичиною. А все тому, що каротиноїди засвоюються виключно за наявності правильних жирів.
Попри всю користь моркви, її потрібно з особливою обережністю додавати у раціон людям з виразкою шлунку, гастритом з підвищеною шлунковою кислотністю, гострим панкреатитом, з індивідуальною непереносністю продукту та алергічними реакціями.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!