Ось що станеться з організмом, якщо їсти сир щодня
Тим, хто худне, не п’є молоко чи відчуває проблеми зі сном, потрібно включити у своє меню сир. 100-200 грамів цього продукту позбавляють багатьох проблем зі здоров’ям, вважають дієтологи.
Підвищитися гемоглобін
Сир містить залізо (0,4 міліграма на 100 грамів), завдяки якому організм створює гемоглобін. Заліза в сирі навіть більше, ніж у молоці, оскільки це продукт концентрований: щоб зробити лише один кілограм, потрібно 8-10 літрів натурального молока.
Очистити печінку
Якщо людина любить жирну їжу (фастфуд, змажене, солодке та мучневі) або часто вживає алкоголь, клітини печінки медленно, але вірно перероджуються у жирову тканину. Захворювання так і називається – “ожиріння печінки”. Сир містить амінокислоту метіонін, яка в цілому позитивно впливає на жировий обмін, а крім того, знижує поганий холестерин у крові.
Знизитись вага
У середньому в 100 грамах сиру з жирністю в 8,5 відсотка всього 169 калорій, і при цьому 16 відсотків білка. Таким чином, у вас, швидше за все, не вийде переїдати. І, швидше за все, з сиром у меню ви з’їсте навіть менше їжі, ніж зазвичай.
Зміцніють зуби
Сир багатий на кальцій (164 міліграми) та на фосфор (220 міліграмів). Включивши його в раціон, ви ізбавитеся від проблем із зубами, кістки стануть міцнішими, а нігті й волоси будуть мати кращий вигляд.
Нормалізується сон
У сирі багато триптофану-амінокислоти, яка позбавляє від безсоння, тривожності та депресії. Річ у тім, що триптофан несе відповідальність за виробництво мелатоніну — гормону, який регулює добові цикли та допомагає швидко засипати.
Зміцніють м’язи
Сир засвоюється навіть краще, ніж м’ясо: молочний білок частично руйнується у процесі сквашування. Продукт дозволить збільшити обсяг м’язів або, якщо ви худнете, просто зберегти їх обсяг. Добавки для сиру добре поєднується не лише з фруктами та варенням. Якщо хочеться чогось сладкого, але ви трепетно підраховуєте калорії, додайте корицю. Є й інші дієтичні варіанти на кожен день – сир з авокадо або з посіченою зеленню, наприклад, кропом і петрушкою, сир в омлеті замість сиру.
Для тих, хто не п’є молоко
Непереносність молока (лактози) виникає через молочний сахар, що входить до його складу. При сквашуванні рівень молочного цукру знижується – його “з’їдають” молочнокислі бактерії. У разі, коли у вас алергія на молоко або недолік ферменту, який розщеплює молочний сахар, і ви будете їсти сир щодня, то не врятуйте собі молочного білка. Всі молочнокислі продукти не містять молочного цукру і добре переносяться.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!