Відмова від вживання хліба з білої пшеничної рафінованої муки може мати чимало плюсів для здоров’я, стверджують фахівці, інформує sutura.org.ua

Лікарі нагадують, що білий хліб і булки належать до продуктів із високим глікемічним індексом. Вживання таких продуктів сприяє різкому зростанню або істотним коліванням рівня цукру в крові. З подібними коліваннями тісно пов’язані енергетично-тонус і психоемоційний стан людей. Чим більше в раціоні білого хліба, здоби, випічки з білої муки, тим сильніша схильність нападів утоми, занепаду настрою, дратівливості. Відповідно, відмова від цих продуктів допомагає уникнути подібних проблем.

Крім того, пристрасть до білого хліба асоціюється із зайвою вагою. Відмова від нього сприяє кращому контролю за масою тіла і розміром талії.

“Для здоров’я корисніше їсти продукти, насичені клітковиною – у білому хлібі вона практично відсутня. Замість нього можна вживати цілозерний хліб або бурий рис, овес”.

Медики підкреслюють, що споживання клітковини з одночасною відмовою від рафінованих вуглеводних продуктів може не тільки зробити людину енергійніше, але також сприяє нормалізації рівня холестерину в крові.