Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Ось вісім причин, чому моркв’яний сік має обов’язково бути у вашому меню
Морква – чудовий джерело вітамінів, питних речовин та клітковини. Але можна не лише їсти моркву. Достатньо включити у свій раціон моркв’яний сік. Ось вісім причин, чому моркв’яний сік має обов’язково бути у вашому меню, інформує sutura.org.ua
Покращує обмін речовин
Морквяний сік є досить ситним і має низький вміст калорій. Якщо ви заміните газовані солодкі напої морквяним соком, то швидко ізбавитеся від лишніх кілограм.
Морквяний сік також збільшує секрецію жовчі, що може збільшити метаболізм – швидкість, з якою ваш організм перетворює їжу на енергію. Жовч – це рідина, яка розщеплює жир. Згідно з недавніми дослідженнями, збільшення потоку жовчі активувало метаболізм і прискорило втрату ваги. Тому, якщо ви на дієті, – не забувайте пити морквяний сік.
Найсильніший зір
Дуже часто кажуть, що споживання моркви корисне для очей. Виявляється, це справді так. Моркв’яний сік є добрим джерелом бета-каротину, різновиду витамину А, який є одним із найпотужніших антиоксидантів.
Вітамін А допомагає захистити поверхню ока та сприяє сильному зору. Моркв’яний сік може запобігти різним порушенням очей, таких як макулярна дегенерація, катаракта та сліпота. Морква також містить лютеїн, який є антиоксидантом, який захищає око від пошкодження світлом. Дослідження показують, що лютеїн знижує ризик дегенерації макулі, що призводить до втрати зору.
Покращення шкірних розладів
Якщо у вас такі проблеми шкіри, як висип або псоріаз, додавання морквяного соку до раціону може покращити зовнішній вигляд вашої шкіри. Морква містить витамин С, який має цілющі властивості. Це допомагає шкірі швидше відновлюватися від зовнішніх поранень та травм. Бета-каротин у моркві також знижує запалення шкіри, що прискорює процес загоєння.
Посилення імунної системи
Щоб зміцнити свою імунну систему та допомогти організму боротися з інфекціями, додайте морквяний сік до щоденного раціону.
Морква містить антиоксиданти, які допомагають організму боротися зі вільними радикалами, пошкодженням клітин та запаленням. Вітамін С у морквяному соці також забезпечує посилення імунної системи і допоможе вам легко пройти сезон застуд та грипу.
Знижує ризик онкологічних захворювань
Рак розвивається, коли атипові клітини неконтрольовано утворюються і розмножуються. Оскільки антиоксиданти допомагають зупинити пошкодження клітин, моркв’яний сік може запропонувати захист від різних видів раку.
В одному дослідженні екстракт морквяного соку, який використовувався протягом 72 годин при лікуванні клітин лейкемії та непухлинних контрольних клітин, індукував загибель клітин та зупинив прогресування захворювання. Це говорити про те, що морква може мати ефективні біологічно активні хімікати для лікування лейкемії. Ще одне дослідження молодих людей показало, що дієта, багата бета-каротином, може забезпечити захист від раку передміхурової залози.
Знижує холестерин
Якщо у вас виникають проблеми з рівнем холестерину або якщо ви хочете контролювати свій холестерин без медичних препаратів, подумайте про додавання морквяного соку до рациону. Як чудовий джерело калію, моркв’яний сік може допомогти вам підтримувати здоровий рівень холестерину. А низький рівень холестерину знижує ризик серцевих захворювань та інсульту. Поговоріть зі своїм лікарем, перш ніж припиняти приймати будь-які ліки.
Здорова вагітність
Морквяний сік також корисний під час і після вагітності, оскільки він містить багато кальцію, фолієвої кислоти, калію, магнію та, звичайно, витамину А. Кальцій допомагає плоду розвинути міцні кістки та хрящі, в той час як фолат перешкоджає вродженим дефектам. За даними Американського коледжу акушерів-гінекологів (ACOG), вагітним та годуючим жінкам потрібно 1000 міліграмів кальцію на день.
Вітамін С і витамин А в морквяному соці також діють як потужні антиоксиданти під час вагітності. Ці витамини захищають як жінку, так і плід від вільних радикалів і забезпечують підтримку імунної системи, що знижує ризик інфікування.
Активізує функцію мозку
Бета-каротин у морквяному соці може також покращити когнітивну функцію та зменшити ризик виникнення вікових проблем пам’яті та недоумства. Оксидативний стрес пов’язаний із пошкодженням клітин мозку і виникає, коли мозок і нервні клітини не можуть регенерувати. Це послаблює сигнали нервів та знижує когнітивні функції. Однак, бета-каротин у моркві може зміцнити функцію мозку та покращити пам’ять. В одному дослідженні працівники, які зазнали впливу свинцю, отримували 10 міліграмів бета-каротину протягом 12 тижнів. Дослідження показало, що після лікування група, що отримує бета-каротин, мала менше оксидативного стресу.
Потенційні побічні ефекти
Хоча моркв’яний сік має питну цінність і користь для здоров’я, важливо вживати його в помірній кількості. Соки з фруктів або овочів майже не містять клітковини, тому вони не є достатньо ситними. Крім того, надмірне вживання бета-каротину може змінити колір вашої шкіри. Мова про витамин, який дає моркві її помаранчевий колір. Якщо ви їсте або випиваєте занадто багато моркви або морквяного соку, ваша шкіра може тимчасово набути легкого жовтуватого або помаранчевого відтінку.
Користь моркви не можна переоцінити. Якщо ви віддаєте перевагу сирій моркві, то отримаєте користь від клітковини, що добре регулює вагу. Якщо ви споживаєте морку у вигляді соку – то отримаєте більше питних речовин та антиоксидантів.
Тобто користь морквяного соку величезна – від посилення вашої імунної системи, фізичного стану і до активності мозку.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!