Осінні продукти, які здатні викликати алергію

Головна / unsorted / Осінні продукти, які здатні викликати алергію

Сважається, що найалергічнішим сезоном можна назвати літо — таке кількість фруктів та овочів у раціоні неминуче позначається на здоров’ї людей, які страждають від алергічної реакції на більшу частину свіжих продуктів. Однак і осенью алергіки не захищені від неприємної реакції навіть на найбезпечніший перекус. Сьогодні ми зібрали основні продукти, до яких вам потрібно поставитися обережніше, якщо ви знаєте, що ваш організм може якось “не так” на них відреагувати.

Горіхи

Одним з найпопулярніших видів перекушування є орехи, але не варто відмовлятися від смачних кеш’ю або мигдалю, головне пам’ятати, що найнебезпечнішим для алергіка горіхом вважається арахіс у будь-якому вигляді. Причому дієтологи попереджають: негативна реакція може бути настільки сильною, що викликає анафілактичний шок. Будьте обережними, якщо знаєте особливості свого організму, і не ризикуйте — відмовтеся від арахісу та проконсультуйтеся зі спеціалістом, щоб виключити ймовірність негативної реакції організму на інші види горіхів.

Бобі

Вегетаріанцям, які вважають за краще замінювати бобовими м’ясо, варто бути поважними до того, що опиняється у їх тарілці, адже не всі боби однаково корисні. Найчастіше організм погано реагує на сою, яка міститься практично у всіх продуктах. Якщо ви помітили негативну реакцію на улюблену квасолю або чечевицю, спробуйте скоротити кількість вживаного продукту, а краще зовсім відмовитися від нього на якусь годину.

Шоколад

Хоча шоколад важко назвати справді осіннім продуктом, дієтологи все ж таки відзначають підвищений піт на шоколад саме в холодну пору року. Особливо популярним стає гарячий шоколад, без якого не відбувається практично жодна зустріч друзів у холодний вечір. Причинами алергії на шоколад найчастіше стають соєвий лецитин, а також деякі види наповнювачів. Щоб зменшити ймовірність появи свербежу та інших неприємних станів, вибирайте гіркий шоколад без домішок.

Мед

Ще один класичний осінній продукт, який додають у популярні страви і їдять просто так, часом у необмеженій кількості. Але пилок і нектар, які є обов’язковими компонентами, можуть викликати сильну аллергію, причому організм може негативно реагувати як на мед в цілому, так і на окремі його сорти. При цьому важливо пам’ятати, що норма вживання меду для дорослого людини не повинна перевищувати трьох столових ложок на день.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!