Особливо небезпечні продукти, які можуть викликати рак
Минулого року рак виявили понад півтора мільйона жителів Землі. Онкологічні хвороби є найбільш важковиліковими на планеті.
Поки що боротьба вчених з раком не приноситиме особливих результатів, але накопичено чимало знань про профілактику хвороби. Відомо, наприклад, що його виникнення може сприяти ряд причин.
Крім спадковості та навколишнього середовища, судячи з досліджень, ймовірність виникнення онкологічних захворювань у чималому ступені залежить і від того, що ми їмо.
Медики склали чорний список продуктів, які значно підвищують ризик виникнення раку та злоякісних опухолей.
Перероблене м’ясо
Шанувальники хотдогів, сосисок, шинки, бекону та інших різновидів переробленого м’яса сильно ризикують своїм здоров’ям, тому що більшість м’ясних продуктів, що пережили обробку, мають високий вміст солі та вредних хімічних речовин.
Деякі дослідження показують, що люди, які регулярно харчуються переробленим м’ясом, збільшують ризик передчасної смерті на 43% у т. ч. і від онкологічних хвороб. Найбільш шкідливим речовиною в таких м’ясних продуктах вважається нітрат натрію.
Продукти з рафінованої білої муки вищих сортів
Після обробки біла мука втрачає більшість поживних речовин. Продукти з білої муки, крім цього, відбілюють хлором. Медицина вважає цей газ небезпечним подразником, відруєння яким може призводити до летальних наслідків.
До того ж, біле борошно дуже глікемічний продукт і справляє негативний вплив на вміст цукру в крові. Продукти не тільки сприяють появі лишніх кілограмів, але й можуть підвищити опасність захворювання на рак.
Попкорн з мікрохвильовки
Попкорн є не тільки одним з найпопулярніших продуктів на планеті, але й дуже шкідливим. Особливо це відноситься до того попкорну, який виготовлений у мікрохвильових печах, що легко і зручно.
Такий попкорн містить перфтороктанову кислоту, яка також застосовується у тефлоні.
Вчені стверджують, що перфтороктанова кислота різко підвищує ймовірність виникнення раку внутрішніх органів: печінки, нірок, січового міхура, підшлункової залози та тестикул.
Штучні підсолоджувачі
Люди, які намагаються уникнути цукру, сидять на дієті або хворі на діабет, найчастіше замінюють цукор штучними підсолоджувачами.
Є дослідження, згідно з яким популярний підсолоджувач аспартам при розпаді перетворюється на дуже небезпечну отруйну речовину дикалій фосфат DKP. При цьому, як підозрюють медики, різко підвищується ризик розвитку злоякісних опухолей у мозку.
Алкоголь
Нещодавно проведене дослідження показало, що жінки постменструального віку, які випивають хоча б по одному алкогольному напою на день, підвищують ризик виникнення раку грудей на 30%.
Алкоголь вважається іншою за поширеністю причиною, що сприяє онкологічним хворобам після табаку.
Фахівці Всесвітньої організації охорони здоров’я, які займаються дослідженнями онкологічних хвороб, знайшли докази того, що алкоголь є головною причиною виникнення раку рота, стравоходу, печінки, товстої кишки та у жінок — на грудях.
Рафінований сахар і газована вода з сиропом
Багато хто вважає, що рафінований сахар сприяє прискореному зростанню злоякісних клітин. Одним із головних винуватців вважається фруктозний сироп, бо він легко всмоктується стінками ракових клітин.
З цього випливає, що велика кількість тортів, тістечок і газованої води з сиропом займають у чорному списку канцерогенних продуктів одне з найвищих місць.
Копчені, мариновані та солоні продукти
Всі ці продукти мають високий вміст нітратів, які перетворюються на нітрозометиланілін N-Нітрозо. Це речовина різко підвищує ймовірність різноманітних видів раку.
Картопляні чіпси
Звичайно чіпси, як і переважна більшість шкідливих продуктів, смачні, проте негативні наслідки, такі, наприклад, як лишній вага, переважують всі короткочасні плюси. Зайвим кілограмам сприяє високий рівень жирів та калорій у чіпсах.
Лосось, вирощень на фермі
Значна частина споживаного сьогодні лосося у світі вирощується на спеціальних фермах. Там вони сидять на спеціальних дієтах, в основі яких хімічні речовини, антибіотики та інші відомі канцерогени.
Згідно з хімічними аналізами, у м’ясі штучного лосося підвищений вміст поліхлорованих біфенілу та ртуті.
ГМО
Питання про те, чи підвищують ГМО онкологічний ризик через наявність у них трансгенів чи ні – на сьогодні залишається відкритим.
У деяких експериментальних дослідженнях у ГМО виявлено негативні властивості, але аналіз цих праць дозволяє припускати шкідливі ефекти не самих ГМО, а незбалансованого харчування.
Якщо лабораторних тварин годувати переважно однією кукурудзою, то це негативно позначиться на їхньому здоров’ї незалежно від того, чи була ця кукурудза звичайна чи трансгенна.
Дієтичні продукти
Дієтичні продукти, незважаючи на привабливу назву, зовсім не корисні для здоров’я.
У них багато аспартаму, про який згадувалося вище, а також похідних натрію, хімічних речовин, які надають їм яскравих кольорів, а також рафінованих добавок для відновлення втраченого смаку.
Багато низькокалорійні продукти насправді мають підвищену енергетичну цінність у порівнянні зі звичайними продуктами.
Гідрогенізована олія
Це рослинні олії, які часто дезодорують і фарбують. Крім цього, у них підвищений вміст жирних кислот Омега-6, які викликають чимало проблем зі здоров’ям.
Червоне м’ясо
Червоне м’ясо у невеликих кількостях йде тільки на користь організму. Однак слід мати на увазі, що, вживаючи його щодня, можна заробити рак товстої кишки.
Консервовані помідори
Більшість консервованих продуктів зберігаються у банках, а більшість банок покривається хімічним речовиною під назвою бісфенол А (BPA).
Дослідження, проведене близько двох років тому, показало, що ВРА впливає на роботу генів у мозку лабораторних щурів. Результати цього дослідження переконали регулюючі організації багатьох країн на шкоду ВРА.
Найбільш небезпечними помідорами робить їх висока кислотність. Вони швидше за інші консервовані продукти вбирають ВРА покриття з консервних банок.
Майонез та кетчуп
Емульгатори, стабілізатори, консерванти, трансжири, уксус, сахар — вісь лише мала частина довгого списку шкідливих речовин, які застосовуються при виробництві цих дуже смачних і дуже шкідливих продуктів, які супроводжують більшість страв фастфуду.
Не менш небезпечна і пластикова упаковка, яка також містить канцерогенні хімічні речовини.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!