“Отрута для серця”: кардіологи назвали головні помилки під час приготування каші
Каші з будь-яких круп корисні для здоров’я, якщо не “покращувати” їх смакові якості шкідливими продуктами. Про основні помилки у приготуванні цієї страви розповіли лікарі.
Усі крупи корисні, оскільки коріння рослин бере з ґрунту мінерали та мікроелементи. Вони підтримують загальний оптимальний стан організму, щоб не було, зокрема, додаткового навантаження на серце та сосуди, пояснили фахівці, особливо виділивши вівсянку, гречку та пшоняну кашу.
Наша культура приготування цієї страви, за словами лікарів, не сприяє здоров’ю. Так, коли кашу приправляють вершковим маслом та засмажкою, вона стає набагато менш корисною. Це особливо стосується тих, хто має проблеми із серцем: їм варто відмовитися від олії, щоб не провокувати лишнього припливу холестерину в сосуді. Також потрібно обмежити вживання солі, а краще взагалі виключити її, оскільки вона затримує рідину в організмі, що призводить до розвитку гіпертонії.
Крім того, кардіологи настійно рекомендують вживати кашу як основну страву, а не як гарнір, а тим більше не додавати до неї жирне м’ясо. Основна їх рекомендація — менше змаженого, жирного, більше приготовленого на пару.
Також лікарі порадили відмовитися від термічної обробки круп, оскільки вона призводить до руйнування частини корисних речовин та білків. Таку методику харчування він назвав “поверненням до витоків”.
Наприклад, гречку на ніч заварюють у окропі. Можна залити гречку кефіром, бажано знежиреним, якщо є проблеми із серцем, сказали експерти.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!