Дослідники Південно-Східного університету Китаю провели наукові дослідження та довели користь чесноку для серцево-судинної системи та рівня цукру в крові. Цей овоч є джерелом корисних мікроелементів, що сприятливо впливають на людину, інформує sutura.org.ua

Китайські вчені провели аналіз, у якому досліджували 29 опублікованих наукових статей про те, як рослинні продукти та спеції впливають на здоров’я людини. У дослідженні брало участь 1567 осіб із різними діагнозами віком від 18 до 80 років.

Випробовувані мали такі захворювання як діабет 2 типу, ішемічна хвороба серця, неалкогольна жирова хвороба печінки, гіпертонія, ожиріння, синдром полікістозних яєчників.

Часник давали добровольцям і у сирому вигляді, і у порошкоподібному. Також використовували БАДи та зрілий екстракт.

У підсумку з’ясувалося, що в усіх випадках часник чинити на людину позитивний вплив. Доведено, що цей овоч сприяє зниженню артеріального тиску, “поганого” холестерину, прискорює синтез органічного сполуки в організмі та нормалізує цукор у крові.

Крім того, у тих, хто регулярно вживає часник, покращується кровообіг, а процес утворення жирів у печінці зупиняється.