В Україні розпочався сезон гарбузів – одних із найкорисніших осінніх рослин, передає sutura.org.ua У гарбузі містяться багато корисних речовин, зокрема, каротин, витамини, жири, білки, вуглеводи, целюлоза, а ще пектинові речовини та мінерали.

Швидко насичує. Гарбуз малокалорійна і водночас багата на клітковину. Цей овоч швидко насититиме огранізм і надовго позбавить від почуття голоду.

Покращує зір. У гарбузі міститься витамин А і каротин (він робить овоч яскраво жовтим). Ці речовини покращують зір, а також позитивно впливають на стан шкіри.

Рятує від утоми. Гарбуз наповнює життєвою енергією та силами завдяки витаминам групи В, які містяться в овочі.

Допомагає впоратися із нудьгою. Страви з яскравого овочів допоможуть вам впоратися з осінньою нудьгою. Додайте гарбуз у свій рацион і він допоможе вам оздоровити весь організм.

Джерело молодості. Завдяки великій кількості вітамінів і властивості регенерації клітин, тыкву можна назвати чудовим засобом для продовження молодості.