Овоч номер один, який варто їсти, якщо вам за п’ятдесят
Після 50 років наші органи функціонують гірше і деякі процеси в організмі замедляються.
На щастя, за правильним способом життя, особливо при дієті, це можна виправити. Особливо цінним є вживання цибулі-порею. Чому?
Цибуля-порей – які цінні речовини в ній містяться
Лук-порей відноситься до тієї ж групи овочів, що і лук і чеснок. Вона багата кемпферолом. Ця сполука класифікується як антиоксидант.
Вони захищають від розвитку запалень в організмі, а також можуть запобігти цукровому діабету.
Антиоксиданти знищують так звані вільні радикалі, які сприяють утворенню ракових уражень в організмі.
За словами дослідників, дієта, що включає лук-порей, чеснок, зелений лук і лук, знижує ризик розвитку раку простати, шлунка або стравоходу.
Крім того, лук-порей є гарним джерелом лютеїну та зеаксантину, які підтримують наші очі. Завдяки цим речовинам ми можемо уникнути катаракти та дегенерації жовтого пятна.
Чому лук варто їсти людям старше 50 років
Вводити овочі в меню слід, перш за все, людям старше 50 років.
У цьому віці змінюється структура кісток і може розвинутись остеопороз (стан, який набагато частіше зустрічається у жінок). Вітамін К, присутній у цибулі-пореї, необхідний здоров’ю кісток, знижує ризик захворювань.
Однак на цьому оздоровчі властивості її не закінчуються.
Овоч також містить витамин С та витамини групи В, а також марганець, мідь та залізо.
Він також містить харчові волокна, які підтримують роботу травної системи та допомагають знизити рівень так званого поганого холестерину, тим самим захищаючи від серцево-судинних захворювань.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!