Активний сироп подорожника від найважчих хвороб, повідомляє sutura.org.ua

Подорожник – невибаглива трава. У глибинці його споконвіку називали «попутником». Він і точно – супроводжує людину, де б вона не була, крім арктичних зон. Описувати, як виглядає подорожник, – пусте заняття. Тільки льодовик у дитинстві, діставши забій чи рану, не прикладав до хворого місця подорожник.

Препарати подорожника мають протизапальну, ранозагоювальну, кровоспинну, сечогінну, гіпотензивну дію. Застосовують їх при гіпертонії та атеросклерозі, при гострих та хронічних хворобах органів дихання: сік і настій листя подорожника – чудовий відхаркувальний засіб. Використовують рослину при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, гастритах, виразковій хворобі шлунка та двенадцятипалої кишки, гострих і хронічних ентеритах, язвенному коліті.

Якщо родимки почали пульсувати, хворіти, розростатися у вигляді опухолей – 40-денне пиття настою подорожника, соку або листя з медом чи цукром охороняють від біди. Застосовують кожні півроку для профілактики.

За хронічного спастичного коліту приготуйте 1 кг подорожника і 1 кг сахару. Листя добре промийте, обсушіть, укладіть кулями, пересипаючи цукром (куля цукру – куля листя), в емальовану кастрюлю. Обгорнувши, поставте у темне місце на 3-4 тижні. Вийде суміш темно-болотного кольору. Процідіть і зберігайте у холодильнику. Приймайте 3 десь у день по 1 ст. ложці за 30 хвилин до їди.

Я б особливо відзначив застосування подорожника при ракових опухлинах (у вигляді влажних компрессів), а всередину – при раку легенів та шлунку, для чого суміш тонко подрібненого свіжого листка з рівним кількістю сахарного піску настоюють у теплому місці протягом 2 тижнів. Отриману рідину приймають 3-4 рази на день по 1 ст. ложці за 20 хвилин до їди.

А взагалі подорожник – надійний лікувальний засіб у всіх лікарських формах.

Сік подорожника з медом

1-й спосіб: вимиті свіжі листки розтирають у ступці, додають трохи води і нагрівають до кипіння. Не проціджуючи, рясно присмачують медом. При кашлі та температурі приймають по 1 ч. ложці щогодини.

2-й спосіб: добре вимийте листя ріжуть, мнути, вичавлюють сік, змішують його з рівною кількістю меду і варять 20 хвилин. Приймають по 1 ст. ложці 3 рази на день за 15-20 хвилин до їди при гастритах, колітах, кольках. Зберігають у щільно закритому посуді у прохолодному місці. На зиму сік заливають горілкою у рівних пропорціях.

Примітка. Приймання ліків з подорожника тільки з дозволу лікаря.