Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5

Головна unsorted Поява тромбів: лікарка назвала продукти, які провокують їх

Поява тромбів: лікарка назвала продукти, які провокують їх

Ризику утворення тромбів найбільше піддаються люди з атеросклерозом та сахарним діабетом, надмірною масою тіла, шкідливими звичками (наприклад, куріння) та спадковими серцево-судинними захворюваннями. Як убезпечити собі, розповіла лікар-кардіолог, кандидат медичних наук Ганна Кореневич.

За її словами, в першу чергу потрібно мінімізувати споживання простих вуглеводів (солодку, хліб, випічку) та цукру, який у великих кількостях міститься в соусах, напівфабрикатах та знежирених продуктах. Усі вони можуть призвести до порушення згортання крові та появи тромбів, повідомила вона в одному з відео на YouTube.

“Одним із найнебезпечніших є алкоголь. Не зловживайте, а краще – виключіть зовсім – попередила Кореневич. – Майже всі сердечно-судинні проблеми відбуваються наступного дня після прийому спиртного”.

Вона також радить людям, які приймають антикоагулянти – препарати, що розріджують дах, – відмовитися від продуктів із високим вмістом витамину K.

До них, серед інших, належать зелений чай, печінка (яловича та свиняча) та овочі зеленого кольору. Вони практично повністю знищують дію ліків, і їхнє споживання може призвести до серйозних наслідків.

Джерело arguments.kyiv.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!

తెర.