Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Правила корисного завтраку: що їсти, коли і навіщо
Будь-якого дня слід починати з поживної їжі, тому завтраку необхідно приділити увагу, навіть якщо години залишилося небагато. Краще знехтувати чимось іншим. Однак не всі знають, що є певні правила їди вранці, які допоможуть не нашкодити здоров’ю і залишатися енергійним протягом дня.
Чому важливий завтрак
За даними дієтологів, близько 25-30% калорій від добової норми має припадати саме на завтрак. Це, можна сказати, паливо, яким ми заряджаємось на початку дня.
О котрій годині краще снідати
Тут, звичайно, все залежить від графіка та режиму дня. Ідеально ввести у звичку снідати приблизно через 20 хвилин після пробудження, перед цим зробивши зарядку. Багатьом складно їсти вранці, проте з цим необхідно боротися. Через дві тижні організм звикне і буде сам просити ранкової “підживлення”.
П’ять корисних продуктів для завтраку
- Каші на воді чи молоці, але без цукру. Оптимальні варіанти – гречка, вівсянка, перлівка, пшоняна крупа. У кашах містяться корисні для здоров’я речовини, які швидко і надовго насичують організм.
- Яйця і страви з них – наприклад, омлет чи глазуна. Багаті білком, витаминами та мінералами.
- Мюслі. Найкраще приготувати власний продукт-запекти в духовці вівсяні пластівці, додати до них сухофрукти, цукати, горіхи, можна трохи меду. До магазинних слід ставитися з обережністю, тому що в них часто багато цукру.
- Цільнозерновий хліб. З такою основою можна навіть не відмовляти собі у вживанні бутербродів, наприклад, із сиром або червоною малосольною рибою – тільки без майонезу та інших соусів.
- Молочні продукти. Містить безліч питних елементів.
Джерело medicalanswers.com.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!