Самопочуття людини та її здоров’я багато в чому залежать від стану судин, відповідальних за кровопостачання шкірного органу всередині організму.

Багато в чому на утворення бляшок на стінках судин впливає щоденне меню. Жирні соуси, аналогічні сортам м’яса, алкоголь у сукупності з іншими шкідливими звичками, все це погіршує стан сосудів.

Для того, щоб зберегти здоров’я, в першу чергу необхідно змінити якісний склад продуктів.

Свинина та інші жирні сорти м’яса та птиці не надто корисні для здоров’я. Більше корисне дієтичне м’ясо індички, куряче філе. А ще краще замінити м’ясо на рибу. Хоча б раз на тиждень на столі має бути морська риба жирних сортів, типу скумбрії, лосося чи сьомги. В іншу годину бажано вживати менш жирні, але такі ж корисні сорти риб, як хока, хек, тілапія, мінтай. Риба поставляє в організм омега-3 кислоти, які допомагають зберегти молодість тканин.

Гарніри з макаронних виробів та картоплі бажано замінити крупами та бобовими. У них міститься білок, який підтримує структуру тканин у тонусі. Аналогічними властивостями володіють горіхи та насіння. Але потрібно пам’ятати, що за всієї корисності даних продуктів вони досить висококалорійні. Тому рекомендована норма горіхів або насіннячок для дорослого людини не повинна перевищувати кількість, що розміщується в його ладоні.

Правильне харчування для зміцнення судин неможливе без належної кількості вітамінів і мінералів. Особливо корисний для стінок сосудів витамин Р, що міститься у овочах і фруктах. Вживати його необхідно в комплексі з витамином С. Влітку це смородина, полуниця, малина, огірки, томати, кабачки, баклажані, зелень (щавель, петрушка, креп, салат. набагато краще, ніж звичні макарони.

Харчування для сосудів залежить і від вживаних напоїв. Найбільш корисні зелений чай і відвар шиповника, кількість витаминів в якому просто величезна.

Впливає на стан здоров’я та спосіб приготування їжі. Від змаженого краще відмовитися, що утворюються в процесі інтенсивного нагрівання продуктів на великому вогні. З цієї ж причини не варто зловживати копченостями та напівфабрикатами.

Ідеальний спосіб приготування їжі – це пароварка. При цьому не варто думати, що страви, приготовлені на пару, дуже прісні. Навіть якщо додати трохи соусу або олії безпосередньо в готову страву, то шкоди від цього буде значно менше, ніж продукт спочатку буде смажений у фритюрі.