Ритуал приготування та вживання чаю застосовувався протягом тисяч років, і не зря. Чай містить поліфенолі, здатні захистити ваше серце, антиоксиданти, які можуть знизити ризик розвитку раку, а також інші поживні речовини, що благотворно впливають на імунну систему, інформує sutura.org.uaмедицина.

Корисні трави

«Трав’яні чаї допомагають підтримувати гідратацію організму, коли жінки не хочуть пити просту воду, – каже лікар медицини Амелія Хірота, – деякі з них є відмінними джерелами важливих поживних речовин для вагітних, у тому числі кальцію, магнію та залізу». Імбирний і м’ятний трав’яні чаї можуть допомогти полегшити ранкову тошноту, ромашковий чай запобігає безсонню, а листки червоної малини сприяють більш ефективному скороченню матки під час пологів.

Чаї, яких слід уникати

Деякі трав’яні чаї є небезпечними під час вагітності: вони включають чаї для схуднення, полегшення менструальних болів, для дезонтоксикації організму.

Кофеїн у чаї

На відміну від трав’яних чаїв, що містять лише близько 0,4 мг кофеїну на чашку, чорний та зелений чаї містять від 40 до 50 міліграмів на чашку. Чотири – п’ять чашок улюбленого напитку протягом дня – і ви отримали близько 200 міліграмів кофеїну. Дослідження, проведене у Північній Каліфорнії, показало, що у вагітних жінок, що споживають понад 200 мг кофеїну щодня, ризик викидня збільшується вдвічі порівняно з тими, хто уникає цього стимулятора. Але дослідження, проведене Національними інститутами охорони здоров’я, не виявило жодної зв’язку між споживанням кофеїну до 350 міліграмів та викиднем. Без точних наукових даних більшість експертів сходяться на думці, що під час вагітності жінці необхідно виявляти обережність і намагатися обмежити споживання кофеїну до менше 200 міліграм на день.

Кофеїн – це перше речовина, що вивільняється у воду під час запарювання (це відбувається протягом перших 25 секунд). Щоб знешкодити свій улюблений чай, заваріть листя або пакетик протягом 30 секунд, потім вилийте воду і наповніть знову чашку гарячою водою. Більшість кофеїну буде видалено.