Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Про найбільш шкідливі продукти для завтраку розповіли дієтологи.
Хоча багато хто знає про те, що завтрак є найважливішим прийомом їжі протягом дня, перевагу здоровій їжі віддають лише деякі. З пантелику збивають у тому числі продукти, які нав’язуються виробниками як “відмінний варіант для завтраку”.
Бутерброд
За словами лікаря-дієтолога Торрі Йеллен, зазвичай готові бутерброди включають бекон або ковбасу, а оброблене м’ясо такого типу може бути канцерогенним. “Спробуйте зробити свій власний сендвіч із яйцем, шпинатом та авокадо на хлібі з цільної пшениці. Це не тільки смачно, а й корисно”, – порадила вона.
Сухі завтраки
Пластівці-один із улюблених продуктів на завтрак. Всі виробники стверджують, що вони корисні та питні, але насправді продукт багатий на вуглеводи і майже не має реальної поживної цінності. “Найкращим варіантом була б чашка простого грецького йогурту зі свіжою полуницею. Можна також додати горсть пластівців з високим вмістом клітковини чи горіхи”, – додала Йеллен.
Ароматизований йогурт
Багато йогуртів на ринку містять інгредієнти, які покращують смак та консистенцію. До них належать штучні підсолоджувачі, цукор, каррагінан та кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози, що практично зводить нанівець усю дію пробіотиків. Лікар-дієтолог Деріл Джоффр пояснив, що такий йогурт може “забивати” травну систему.
Апельсиновий сік
Апельсини, на відміну від лимонів, лаймів та грейпфрутів, є кислотоутворюючими продуктами. Незважаючи на те, що в них багато витамину С і мінералів, фрукти також багаті на сахар, причому соки від виробників часто містять ще й доданий сахар. “Апельсини мають кислотність, а сахар в організмі ферментується і перетворюється на алкоголь і кислоту. Цей процес живитиме бактериї, тому апельсиновий сік – на останньому місці у списку продуктів для дітей. Найздоровіший варіант-свіжовичавлений сік”, – розповів Джофф.
Замінники масла та спреди
Деякі люди думають, що роблять правильно, уникаючи вершкового масла і замінюючи його спредами на основі йогурту, тому що вони не містять холестерину або насичених жирів. Однак насправді замість останніх вони отримують трансжири, які ще гірше і з більшою ймовірністю можуть призвести до сердечних захворювань, попередивши лікар. Навіть ті бренді, які заявляють, що їхній продукт не містить трансжирів, технічно їх частка може становити до 0,05% інгредієнтів. “Тримайтеся подалі від такої їжі”, – попередив Джофф.
Джерело sutura.org.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!