Про небезпечні для гіпертоніків продукти розповіли фахівці
Людям з підвищеним артеріальним тиском потрібно відмовитися від солоних продуктів і особливо в’яленого м’яса. Це може призвести до ризику виникнення серцево-судинних захворювань, впевнені експерти.
Навіть м’ясні делікатеси з низькою концентрацією солі можуть містити велику кількість натрію. Воно небезпечне для схильних до гіпертонії, йдеться у дослідженні вчених.
Як зазначили фахівці, високе споживання солі порушує баланс натрію в організмі. Це призводить до скупчення рідини і, як наслідок, підвищення кров’яного тиску.
Зменшення натрію в організмі, у свою чергу, призводить до 16-відсоткового зниження смертності від інсульту та 12-відсоткового зниження смертності від ішемічної хвороби серця, заявляють експерти.
Високий тиск може призвести до інфаркту та інсульту. Воно також є фактором ризику розвитку хвороби Альцгеймера. Через гіпертонію збільшується ймовірність виникнення тромбів та ішемічного інсульту. Лікарі також уточнюють, що у гіпертоніків існує високий ризик виникнення та інших серйозних захворювань.
womanlife.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!