Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Про опасность розігрітої у пластиковій тарі їжі попередила ендокринолог
Розігрівати їжу в мікрохвильовці бажано у скляному або керамічному посуді. Популярні пластикові контейнери – це не найкращий варіант. А тим, хто часто готує продукти у мікрохвильовій печі, від них і зовсім варто відмовитися.
Як заявила професор, безпечного пластику немає. Під час нагрівання їжі у пластикових контейнерах або упаковках для готових страв виробляються шкідливі для організму речовини.
Якщо людина розігріє їжу подібним чином разів чи два, особливої шкоди це не принесе. Але при постійному використанні у НВЧ-печі пластикової тарі виникне накопичувальний ефект.
Експерт зазначила, що у цьому випадку “накопичувальна дія великої кількості канцерогенних, атерогенних та аллергенних речовин постійно надходить до організму”. “Чим частіше (ці речовини. – “ред”) надходять до організму, тим більше накопичувальний кумулятивний ефект”, – пояснила вона.
Джерело dailynews.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!