Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Про опасность “вчорашніх” макаронів розповіла дієтологія
Макарони є популярною стравою серед українців. Доктор медичних наук, лікар-дієтолог розповіла, в якому випадку вони можуть завдати шкоди здоров’ю.
В інтерв’ю радіо фахівчина пояснила, що їсти потрібно тільки свіжі макарони, а не “вчорашні”, які вже охололи, а потім знову були підігріті.
“Якщо їх розігрівати, особливо в мікрохвильовці, крахмаль, найважливіший вуглевод муки, стає модифікованим і погано перетравлюється. В результаті повторної обробки від нього, можна сказати, відриваються електрони, і макарони містять уже вільні радикалі”, – сказала лікарка.
Вона додала, що вільні радикалі – це шкідливі речовини, що викликають мутації в клітинах, і щоб вивести їх із організму та нейтралізувати шкідливий ефект, потрібні “гори” антиоксидантів.
Також фахівець розповіла, що найкориснішими вважаються макарони, які робляться з гречки та сої (скляна рисова лапша, фунчоза). За словами лікаря, макарони з м’яких сортів пшениці краще їсти у першій половині дня, щоб організм усвідомив витратити отриману енергію. А вироби з твердих сортів пшениці краще їсти ввечері.
Джерело storinka.com.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!