Продукти, які допоможуть підтримувати в нормі гормони щитовидної залози

Головна / unsorted / Продукти, які допоможуть підтримувати в нормі гормони щитовидної залози

Йод — потрібне речовина для нормального функціонування щитовидної залози. Його дефіцит призводить до погіршення вироблення тиреоїдних гормонів, через брак яких, у свою чергу, виникають порушення у роботі більшості систем організму: серцево-судинної, нервної, імунної та травної. Також погане вироблення цих гормонів веде до серйозних проблем з пам’яттю, увагою та сприйняттям нової інформації.

Щоб підтримувати нормальний рівень йоду, необхідно правильно харчуватися, не виключаючи продукти, які багаті на це важливе для здоров’я речовина. Ось деякі з них.

Молочні продукти

Молоко, сир, йогурт – у середньому містять від 17 до 30 відсотків (іноді і більше) йоду від добової норми дорослого людини. Кількість йоду залежить від раціону корів чи кіз, з молока яких були приготовлені продукти, наприклад, зимою його вміст у молоці збільшується, оскільки тварини отримують більше їжі з йодними добавками.

Біла риба

Багато видів нежирної білої риби багаті на йод, але найбільше його кількість міститься в трісці (170 мікрограмів на 100 грамів) і пікші (191 мікрограмів на 100 грамів).

Креветки

Ще одні морські мешканці з високим вмістом йоду. Вони містять близько 27% добової норми йоду, а також селен, який також дуже важливий для нормального функціонування щитовидної залози. Також вони багаті білком, фосфором, залізом та витамином B12.

Яйця

Так само, як і в молоці, в яйцях вміст йоду може змінюватися, але в середньому його кількість становить приблизно 17% від норми дорослого людини. Однак більша його частина знаходиться в жовтках, які є досить жирною і важкою їжею, тому не варто їсти їх дуже часто і багато.

Водорості

Тим, хто принципово, чи через проблеми зі здоров’ям, уникає вживання продуктів тваринного походження, варто налягати на їстівні водорослі. Вони бувають декількох видів: ламінарія (морська капуста), порфіру (норі), комбу, вакам і арам, чука і т. д. салати, лапшу і т. д. Усі вони містять велику кількість йоду та мають оригінальний, але приємний смак.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!