Вчені нарешті пояснили, чому один чоловік пахне приємно чи взагалі ніяк не пахне, а з іншим перебуває у замкнутому просторі взагалі нереально. Природно, якщо людина не дотримується щоденної гігієни, то він 100% буде випромінювати смердючий аромат і навіть дезодорант не допоможе. Виявляється, вся справа в тому, що ми їмо, а точніше від харчових звичок людини, інформує sutura.org.ua

Багато людей, які старанно стежать за своїм здоров’ям і зовнішнім виглядом, знають, що їхній запах тіла може залежати від тієї їжі, яку вони вживають щодня. Ще за часів стародавньої Персії наложниці перед тим, як йти до правителя на всю ніч для плотських утіх, їли виключно фрукти та орехи, а у воду додавали крапельку рожевого масла. Свої тіла дівчата натирали різними оліями, адже тоді дезодорантів не було.

Є такі продукти, які здаються нешкідливими ззовні, але зберігають у собі приховані властивості. Ось наприклад, всі знають, що після вживання лука або чесноку свіжого дихання не буде 100%, а від м’ясо і молочні продукти під час «переробки» в шлунку здатні надати запаху поту продуктів розпаду. Редис містить у собі сірчисті сполуки, які усмоктуються в дах, забезпечуючи тілу неприємний аромат на тривалу годину.

Вчені вважають, що м’ясоїди завжди пахнуть погано, а завзяті любителі м’ясних продуктів так тим паче. Таким людям дуже складно за допомогою дезодоранту позбутися вони, це практично неможливо. Але не тільки м’ясо може викликати ефект неприємно-пахне людини, не гірше справляються: солодощі, яйця, майонез, мука, фаст-фуд і т. д. містить кислоту, а в ній бактериї розмножуються з неймовірною швидкістю.

Кілька порад, щоб смачно пахнути:

1. Щоб Ваш запах був схожим на аромат немовляти, потрібно їсти їжу у сирому вигляді.

2. Їсти якомога більше продуктів з високим вмістом клітковини.

3. Природні дезодоранти – фрукти, орехи, зелень та сирі овочі.

4. Зелені яблука, всі цитрусові та пряні трави не тільки додадуть Вашому тілу надзвичайно свіжого аромату, а й додадуть якоїсь сексуальності.

5. З напоїв найкраще віддати перевагу відварам з трав меліси, шавлії та м’яти.