Продукти, що містять залізо, обов’язково повинні бути включені до раціону прихильників здорового харчування. Які інгредієнти володіють найбільшим арсеналом корисних мікроелементів?

Картопля

Якщо ви схильні вибирати солодкі плоди, ось хороший привод, щоб замінити батат стандартним картоплею. З універсального компоненту можна приготувати безліч оригінальних ласощів. Використовуйте картопля для створення пряних гарнірів, нижніх начинок для пиріжків, інформує sutura.org.ua

Оливки

Наступного разу, коли ви опинитеся в магазині, виберіть оливки: вони містять 1,2 мг заліза на половину порції. Продукт додають у салати, піцу.

Мігдаль

Ще одна причина, через яку миндаль – відмінна закуска, доповнення десертів і ранкових каш. Одна порція містить 5,3 мг заліза та 30 грамів білка. Приправте крихтою подрібнених горіхів класичний штрудель, імбирне печене, шоколадну брауні. З горіхів вийде відмінна паніровка, яка пікантно доповнити м’ясні та рибні стейки.

Шпинат

Зелене листя – універсальний низькокалорійний продукт, який гармонійно впишеться у концепцію перших та гарячих страв, пікантних закусок, незвичайних сладких десертів. В одній порції – 6,4 мг заліза і всього 41 калорія!

Броколі

Зелені суцвіття – це чудовий спосіб додати 4,4 мг заліза до овочевих гарнірів, картопляних запіканок, салатів, омлетів.

Чорні бобі

Обов’язкова складова традиційного латиноамериканського ласощів. Вітамінні бобі додають у салати, поєднують із пряною свининою, вишуканими морськими гребінцями, пікантною говядиною. З бобів готують соуси, поєднуючи основний інгредієнт із оливковою олією, пластівцями з червоного перцю, зубчиками чесноку. Заправте доповненням брюссельську капусту, гостру гречану лапшу.

Гарбузове насіння

Смачно, корисно, бюджетно! Злегка солоне насіння гарбуза містять 2,1 мг заліза на одну порцію. Закуску прикрашають основні страви, їдять у сирому вигляді, запікають у духовці, підсмажують на оливковій олії, додають у насичені соуси та маринаді.

Курага

Головне не перебрати з цукровим інгредієнтом. Порція сушених абрикосів – ідеальна солодка закуска, що наповнює організм корисними мікроелементами – також містить 3,5 мг заліза.

Чорний шоколад

Так, шоколад – відмінний джерело заліза – але вам потрібно з’їсти темний сорт, щоб отримати необхідні витамини. Шукайте батончики та шоколадки, що містять понад 60% какао. У 100 г плитки шоколаду може бути 10-12 мг заліза.

Кешью

Кешью – не просто здорова та смачна закуска. Вітамінні горішки насичені залізом, білком, фосфором, фолієвою кислотою. Часте вживання кешью зміцнити стінки кров’яних сосудів, покращує мозкову діяльність, підвищити життєвий тонус.